• TILAA KLO 16 MENNESSÄ POSTITUS SAMANA PÄIVÄNÄ
  • ILMAINEN TOIMITUS JA PALAUTUS
  • LUOTETTAVA VERKKOKAUPPA

Miksi pitäisi valita villamatto

Miksi pitäisi valita villamatto

Yksi vanhimmista ja eniten käytetyistä materiaaleista on ollut jo vuosisatoja villa. Olemme käyttäneet sitä kaikenlaisiin vaatteisiin niin kauan, kuin voimme muistaa. Vanhin villasta tehty vaate on tietojen mukaan peräisin 3800 vuotta sitten. Mutta tiesitkö myös, että villa on kaikista käytetyin luonnonkuitu mattojen valmistuksessa? Synteettisten materiaalien aikana tämä saattaa tulla yllätyksenä.

Miksi villa on kaikista käytetyin luonnonkuitu mattoja tehdessä? Vastaus on oikeastaan hyvin yksinkertainen, se ei ole ainoastaan pehmeä materiaali, vaan se on myös uskomattoman kestävä. Villalla on luonnollista elastisuutta, mikä tarkoittaa sitä, että sitä voi kääntää, venyttää ja taivuttaa monta kertaa, ennen kuin se rikkoutuu. Tarkkaan ottaen materiaalin voi taivuttaa 20,000 kertaa. Laittaaksemme tämän perspektiiviin, puuvillaa voi taivuttaa vain noin 3,00 kertaa, kun taas viskoosi kestää 75 kertaa ennen hajoamista. On sanomattakin selvää, että ostaessasi villamaton saat jotain todella kestävää.

Nyt saatat kysyä itseltäsi, eikö villa ole herkästi syttyvä? Päinvastoin, villa on luonnostaan tulenkestävä materiaali. Villalla on paljon suurempi lämmönsietokyky kuin monilla muilla kodin kuiduilla. Tämän lisäksi sillä on matalampi tulen leviämisaste ja lämmönvapautusaste. Ja jos villa ikinä syttyy tuleen, se ei sula tai pudottele palasia, minkä johdosta tulen leviäminen on vaikeampaa. Villa vain palaa pois syttyessään. Tämä on yksi syistä siihen, että lentoyhtiöt valitsevat villan materiaalikseen ja palomiehet käyttävät villapeittoja tulen keskellä. Voit siis laittaa uuden villamattosi vaikka takan viereen ilman mitään vaaraa.

Yksi villamaton ostamisen eduista on se, että villa on uusiutuvaa, mikä on hyväksi luonnolle. Villa tulee lampaista, jotka keritään joka vuosi. Vastoin joidenkin luuloja, lampaiden keritsiminen ei satuta niitä ja on tärkeää niiden terveydelle kesäkuukausina. Nykyään suurin osa maailman villasta tulee Australiasta ja Uudesta Seelannista. Sen sanotaan olevan maailman paraslaatuisinta villaa (Fun fact: Uudessa Seelannissa on kaksikymmentä kertaa enemmän lampaita kuin ihmisiä). Paikalliset ovat kasvattaneet villaa jo sukupolvien ajan ja he tietävät miten pitää lampaat hyväkuntoisina ja terveinä. Tämän takia villa on myös hieman kalliimpaa kuin synteettiset materiaalit. Osa maton hinnasta menee viljelijöille, jotka kasvattavat lampaita.

Riippumatta siitä, minkä villamaton valitset, ne kestävät kaikki varmasti aikaa. Nähdäksesi meidän villamattomme, paina tästä.2019-07-15

Matot

Huoneet

Värit

Koko

Tyyli

ASIAKASPALVELU

Tiedot

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolski