• TILAA KLO 16 MENNESSÄ POSTITUS SAMANA PÄIVÄNÄ
  • ILMAINEN TOIMITUS JA PALAUTUS
  • LUOTETTAVA VERKKOKAUPPA

Miten Beni Ourain -mattoja tehdään

Miten Beni Ourain -mattoja tehdään

Marokko on Pohjois-Afrikassa sijaitseva maa, jonka historia ylettyy tuhansien vuosien päähän. Marokossa asuvat ihmiset ovat kärsineet hyvin karusta ilmastosta alusta saakka. Kylmät tuulet ja päättymätön kuumuus tekevät selviämisestä tällaisella alueella vaikeaa. Tämän tarkoitti sitä, että he joutuivat työstämään käsillä olevia materiaaleja, kuten lampaita ja niiden villaa. Marokkolainen villa tunnetaan yhtenä maailman parhaista villoista.

Beni Ourain -matto tunnetaan myös nimellä ”Kuningasmatto”, on käsin kudottu Marokossa. Käsin kutomisen taito on siirretty sukupolvesta toiseen, mikä on johtanut sen uniikkiin muotoiluun. Beni Ourain -matot ovat yksiä kaikista pehmeimpiä ja mukavimpia mattoja. Beni Ourain tehdään 100% lampaanvillasta ja jokainen yksilö on täysin uniikki. Tyyliin kuuluu ruskeita viivoja kermanvalkoisella taustalla.

Miten Beni Ourain siis tehdään? Tämä erityinen prosessi alkaa ensin villan keräämisellä. Käytetty villa on uniikkia Marokon vuorilta peräisin oleville lampaille. Ensin villa leikataan varovasti lampailta. Villa puhdistetaan ja pestään kokonaan lian ja pölyn poistamiseksi.

Puhdistuksen ja kuivauksen jälkeen villa kehrätään käsin. Tämä prosessi muuttaa villan yksittäiset langat ja kietoo ne yhteen keräksi. Tämän jälkeen valmistellaan kangaspuut.

Prosessin seuraava vaihe on solmimisprosessi- Tässä ihmisen kädentaito näkyy parhaiten. Matot kudotaan siten, että väleihin jää solmuja. Tämä tekee matosta erittäin tiheän.

Matto värjätään sittemmin luonnollisilla väreillä. Matto leikataan kangaspuista ja trimmataan erityisillä saksilla. Tämä takaa sen, että kasan pituus pysyy vakiona. Viimeinen vaihe on maton peseminen vielä kerran. Tämä johtuu siitä, että matto saattaa likaantua ollessaan kangaspuissa. Matto jätetään ulos kuivumaan luonnollisessa auringonvalossa ennen toimitusta.

Beni Ourain -matto on syvällä Marokon historiassa. Sen muotoilu on kenties kaikista erottuvin. Beni Ourain -matto lattiallasi on siis pala historiaa kanssasi, mikä tulee yleensä perintökalleudeksi ja se kulkee sukupolvesta toiseen. Katso valikoimamme Beni Ourain -mattoja Täältä.2019-05-06

Matot

Huoneet

Värit

Koko

Tyyli

ASIAKASPALVELU

Tiedot

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EU