• TILAA KLO 16 MENNESSÄ POSTITUS SAMANA PÄIVÄNÄ
  • ILMAINEN TOIMITUS JA PALAUTUS
  • LUOTETTAVA VERKKOKAUPPA

Miten puhdistaa lehmäntalja?

Miten puhdistaa lehmäntalja?

Lehmäntaljat ovat erittäin suosittuja monista eri syistä. Lehmäntalja on näyttävä ja häikäisevä matto, sekä samalla myös hyvä puheenaihe. Lehmäntaljat ovat kestäviä kulumista ja hajoamista vastaan. Sen takia ne ovat täydellisiä paikkoihin, missä kävellään paljon. Toinen syy mattojen suosioon on niiden puhdistamisen ja huollon helppous. Tämä tarkoittaa sitä, että oikein ylläpidetty lehmäntalja kestää todella kauan. Tässä oppaassa kerromme sinulle, kuinka voit puhdistaa ja hoitaa mattoasi oikein, jotta se kestäisi aikaa.

Paras tapa mattosi ylläpitoon on säännöllinen imurointi. Lehmäntaljan imurointi on turvallista siinä missä minkä tahansa muunkin maton. Näin saat sen pidettyä puhtaana ja estät lian ja tahrojen kerääntymisen. Muista aina imuroida karvan suuntaisesti. Vastakarvaan imuroiminen saattaa vahingoittaa taljaasi ajan kanssa. Voit myös käyttää imurissasi lisäosia – kunhan et käytä liian suurta tehoa.

On viisasta viedä matto ulos aina välillä ja ravistella sitä kunnolla. Vaikka lehmäntaljan imuroiminen poistaakin suurimman osan pölystä ja liasta, ravisteleminen poistaa kaikki syvälle tarttuneet liat. Älä piiskaa mattoasi kuten muita mattoja. Tämä saattaa vahingoittaa taljaa.

Lehmäntaljan harjaaminen säännöllisesti on hyvä keino pitää se puhtaana ja hyvännäköisenä. Se ei vaadi paljoa työtä ja on paljon tehokkaampaa kuin pelkkä imurointi. Valitse harja tai luuta, jossa on kovat harjakset. Harjaa karvojen suuntaisesti. Se on erittäin tehokas keino pitää taljasi tuoreen näköisenä.

Jos satut kaatamaan jotakin taljasi päälle, puhdista se nopeasti. Jos nesteen antaa imeytyä taljaan, tahra on paljon vaikeampi poistaa tulevaisuudessa. Heti tahran huomatessasi, kastele se pyyhkeellä tai sienellä. Älä pyyhi, koska se vain levittää tahraa. Yritä painella tahraa sienellä ja imeä mahdollisimman paljon nestettä.

Jos lehmäntaljassasi on tahra, toivoa ei ole menetetty. Paras asia on käyttää vettä ja pesusientä sen poistamiseen. Painele sienellä saippuaista vettä likaantuneeseen kohtaan. Muista käyttää vain vähän saippuaa ja vettä. Sienen tulee olla vain hieman kostea. Sitä suurempi määrä saattaa vahingoittaa taljaa pitkällä tähtäimellä.

Lehmäntaljasi ylläpitäminen on ajan ja vaivan arvoista. Katso meidän valikoimamme lehmäntaljoja. Jokaisessa taljassamme on uniikki kuviointi, mikä tekee kaikista taljoista erilaisia.2023-01-16

Matot

Huoneet

Värit

Koko

Tyyli

ASIAKASPALVELU

Tiedot

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EU