• TILAA KLO 16 MENNESSÄ POSTITUS SAMANA PÄIVÄNÄ
  • ILMAINEN TOIMITUS JA PALAUTUS
  • LUOTETTAVA VERKKOKAUPPA

Sisalmatto = 100% luonnonmukainen!

Sisalmatto = 100% luonnonmukainen!

Luonnonmukaiset matot ovat tänäpäivänä yhä suositumpia ja niiden kysyntä suurempaa kuin koskaan. Ihminen ei ole koskaan aiemmin välittänyt ympäristöstä niin kuin nyt. Mikä olisikaan lämpöisempi ja mahtavampi tapa juhlia tätä, kuin hankkia sisalmatto koristamaan kotiasi?

Sisalmatto on yksi harvoja mattoja, jotka on valmistettu 100% luonnonmukaisista materiaaleista. Matoissa on upea tekstuuri ja design on eksklusiivinen. Sisalmatto on yksi maailman vahvimmista aidoista kuiduista valmistetuista matoista ja se sopii mainiosti pinnoille, jotka ovat paljon käytössä. Sisalmattoja on saatavana eri kokoisina sekä kokolattiamattoina, mikä tekee niistä helppokäyttöisiä mattoja.

Materiaali

Sisal uutetaan tietenkin sisalkasvista. Se on suuri laji, joka kuuluu agave-sukuun ja kasvaa Etelä-Amerikassa ja Afrikassa, tarkemmin Itä-Meksikossa. Kasvi itsessään näyttää pitkältä ja kapealta ananakselta ja sen lehdet voivat kasvaa n. 2 metrin pituisiksi. Itse kasvi kasvaa n. 6 metriin. Lehtien kuituja kutsutaan sisaleiksi ja niitä käytetään materiaaleina köysien ja mattojen valmistuksessa. Sisalkuitu on n. 1 metrin pituinen, kiiltävän keltavalkoinen, vahva, karkea ja kova. Kuidut ovat kestäviä eivätkä ne absorboi vettä.

Ympäristönsuojelina tämän materiaalin tulisi olla listasi kärjessä. Sisal absorboi enemmän hiilidioksidia kuin tuottaa ja sen tuotannossa syntyvää jätettä voidaan käyttää bioenergiaan, eläinten rehuun ja lantaan. Vastaavilla synteettisillä kuiduilla ei ole näitä ympäristöhyötyjä. Lisäksi juurisysteemi itsessään estää maaperän huononemista.

Historia

Aiemmin monet köydet ja silmukat valmistettiin sisalista ja sitä käytettiin merenkulussa ja teollisuudessa. Nykyään sisaliin törmää eniten kategoriassa "harrastus- ja vapaa-aika". Luonnollisissa materiaaleissa on ominaisuuksia, joihin synteettiset materiaalit eivät koskaan ylety. Ne ovat kestäviä, ympäristöystävällisiä ja luonteenomaisia. Esimerkiksi synteettinen köysi ei koskaan tunnu luonnonmukaiselta. Tämä ei suinkaan rajoitu vain köysiin, mutta myös suosittuihin sisalmattoihin, jotka on valmistettu samasta kuidusta.

Käyttö

Kuten mainitsimme, sisalmatto on hyvin kestävä ja karkeatekoinen, mikä tekee siitä mainion vaihtoehdon paljon käytössä oleville tiloille. Sisalmatto toimii hyvin esimerkiksi eteisessä, ovimattona, huoneen ulkopuolella tai keittiöpöydän alla. Matto voidaan helposti puhdistaa, jos mutaiset kengät ovat päässeet matolle tai lihapulla on pudonnut illallisella. Sisalmatto on helposti hoidettavissa ja asetettavissa niin sisälle kuin uloskin. Mikäli et ole kiinnostunut tästä materiaalista valmistetusta matosta, saatavana on nyt myös yhdistelmämateriaaleista valmistettua muovia ja paperisia tuotteita sekä tikkatauluja ja raapimislevyjä.

Jos etsit uutta raapimispuuta kissallesi, olet väärässä paikassa. TrendCarpetilta löydät lukuisia sisalmattoja eri malleissa. Matot ovat saatavana eri väreinä ja kokoisina. Mikäli ostolistallasi on räätälöidyn kokoinen sisalmatto, TrendCarpet tarjoaa tietenkin myös tämän. Verkkosivustolta löydät puuvillaisia reunuksia ja lateksipohjia, jotka pitävät maton vakaana lattialla. Ja sitten vain tutustumaan sivustoon!

/ Amanda2018-11-08

Matot

Huoneet

Värit

Koko

Tyyli

TC Home

ASIAKASPALVELU

Tiedot

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Magyar (Hungary)