Isot matot

Suuri matto vaatii paljon tilaa, mutta parhaimmillaan se on todellinen katseenvangitsija ja upea sisustuselementti. Iso matto tekee tilasta harmonisen ja sitoo yhteen huoneen tyylin. Maton avulla voi myös luoda juuri sellaista tunnelmaa kuin itse sisustettavaan tilaan haluaa. Matto voi huokua esimerkiksi kodikkuutta, maalaisromantiikkaa, ylellisyyttä, räiskyvää tyyliä tai taiteellisuutta. Sen avulla voi myös visuaalisesti pilkkoa tilaa eri osiin. Iso matto jakaa näppärästi suuren tilan esimerkiksi ruokailu- ja oleskelualueisiin ilman tarvetta pystyttää väliseiniä, sermejä tai muita pystysuuntaisia tilanjakajia. Suuri matto ei ole vain kaunis, vaan myös kätevä: se vaimentaa ääniä ja voi tuoda tilaan pehmeyttä. Talvisaikaan siitä on yleensä myös iloa varsinkin kylmäjalkaisille. Iso matto on myös varsinkin liukkailla lattioilla mainio liukueste. Matto myös suojelee lattioita kulumiselta sekä peittää tarvittaessa jo olemassa olevat kulumajäljet lattioiden pinnassa.

+ Lisää-
Väri
Pituus
Leveys
Tyyppi
Koko
Huone
Muoto
Tyyli
Hinta
Lajitteluperuste

Nykyiset suodattimet:

Poistaa

Tutustu muihin luokkiin

PERSIALAINEN MATTO 2X3MBEIGE MATTO 200 X 300HARMAA MATTO 200X300OLOHUONEEN MATTO 200X300ULKOMATTO 200X300JUUTTIMATTO 200X300SISAL-MATTO 200X300TAKKUINEN MATTO 200 X 300VILLAMATTO 200X300PERSIALAINEN MATTO 200X300 | PERSIALAINEN MATTO 3X4MOLOHUONEEN MATTO 300X400HARMAA MATTO 170X240 | PYÖREÄ MATTO 240PYÖREÄ MATTO 200 CMPYÖREÄ MATTO 200 | ISOT OLOHUONEEN MATOT | ISO BEIGE MATTO | ISO VILLAMATTO

Iso matto sopii moniin tiloihin

Suuret matot ovat perinteisesti olleet olohuoneen, ruokailutilan tai makuuhuoneen mattovalinta. Iso matto edellyttää tietysti paljon lattiatilaa, ja useimmiten sellaisen paikka on osittain kalusteiden alla yhdistämässä ne koordinoiduksi, harmoniseksi kokonaisuudeksi. Esimerkiksi olohuoneessa matto sitoo yhteen usein huoneen vastakkaisille seinille sijoitetut sohvan ja tv-tason sekä muut kalusteet. Tällaisessa tilassa matto toimii ikään kuin saarekkeena, joka kutsuu luoksensa viihtymään. Ruokailutilassa suuren maton päälle mahtuvat taasen niin iso ruokapöytä kuin tuolit sen ympärillä. Makuuhuoneessa matto saa jäädä osittain sängyn alle niin, että sen reunat kuitenkin yltävät reilusti sängyn reunojen yli. Mikäli mattoa valitessa on vaikeuksia kokovalinnan suhteen, on yleensä järkevämpää valita hieman suurempi vaihtoehto pienen sijaan. Tällöin varmistutaan siitä, että matto ei jää sisustuksessa irtonaiseksi elementiksi, vaan sulautuu luonnollisesti huoneen mittasuhteisiin. Oikean kokoista mattoa valitessa on myös hyvä pohtia kalusteiden välille jäävän tilan mittaamisen lisäksi sitä, minkä kalusteiden alle matto tulee ja kuinka pitkälle sen olisi hyvä ulottua. Huoneessa kuin huoneessa on hyvä ajatella maton sopivuutta huoneen kokonaisuuteen ja yleisilmeeseen. Koska matot ovat siirreltäviä, voi niiden avulla tehdä paljon sellaista mikä on vaikeampaa muilla sisustuselementeillä. Esimerkiksi värimaailmaltaan vaalea tai neutraali matto voi rauhoittaa muuten räväkän tai erilaisista elementeistä koostuvan tilan tunnelmaa. Hillittykin sisustus voi taas saada isosta, värikkäästä matosta iloisen väriläiskän sekä sisustuksellisen kiintopisteen, johon katse automaattisesti hakeutuu ja joka elävöittää koko huoneen. Useampi iso matto taas voi toimia myös esimerkiksi kokolattiamaton korvaajana.

Oli matto iso tai pieni, oikeat ominaisuudet merkitsevät paljon

Käytännössä mikä tahansa matto pehmentää tilan yleisilmettä ja tuo kodikasta tunnelmaa, mutta suuri matto vaikuttaa huoneen sisustukseen erityisen paljon. Koska maton tulee kestää päivittäistä kulutusta, on myös sen materiaaliin, väriin, puhdistettavuuteen ja reunoihin syytä kiinnittää huomiota itselleen sopivaa vaihtoehtoa valittaessa. Esimerkiksi kotijoogaa tai kehonhuoltoa varten iso pehmeä matto voi olla miellyttävä hankinta kotiin. Pikkulapsiperheissä, joissa matoilla taas leikitään paljon, ovat tummemmat värit tai kirkkaat kuviot usein anteeksiantavammat ja kestävät menoa paremmin. Sama koskee myös kotitalouksia, joissa on lemmikkejä. Raskaampi iso matto, jossa on tasaiset reunat, voi olla järkevä valinta, mikäli kodissa riittää vilskettä ja vilinää. Suuret matot pysyvät painonsa vuoksi yleensä paikoillaan pienempiä mattoja helpommin. Tämä tekee myös niiden imuroimisesta helpompaa. Maton paksuuteen kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota, mikäli kotitaloudessa on tarvetta esteettömälle liikkumiselle tai käytössä on esimerkiksi robotti-imuri. Vaikka nykyaikaiset robotti-imurit kiipeävätkin maton kuin maton päälle yleensä ketterästi, voi maton paksuudella silti olla merkitystä. Valikoimamme jokaisen maton ohessa on luonnollisesti puhdistusohje, jota seuraamalla maton saa pysymään kauniina ja hyväkuntoisena pitkään. Kaikenkokoisten mattojen puhdistuksen perusperiaatteisiin kuuluu säännöllinen siivoaminen. Mitä nopeammin esimerkiksi tahrat puhdistaa, sitä helpommin ne lähtevät. Imuroiminen tai pesu (mikäli matto sen kestää) säilyttävät maton ominaisuudet, kuten värin ja pehmeyden. Myös maton suojaaminen suoralta auringonvalolta varmistaa, että matto ei haalistu vaan säilyttää värinsä kirkkaana pidempään. Ovimatot eteisessä sekä kulkeminen sukkasillaan tai sisätossujen kanssa suojelee mattoja ulkokenkien mukana tulevilta tahroilta.

Miten sijoittaa iso matto kotona?

Suurikokoisia mattoja valitessa ja sijoittaessa kannattaa miettiä oman maun ja sisustuksen harmonisuuden lisäksi muutamaa seikkaa. Ensinnäkin, miten huoneistossa tai tilassa liikutaan? Missä huoneissa ja kohdissa tulee kuljettua eniten, missä taas vähiten? Millaista kulutusta maton on hyvä kestää? Kuinka paljon lattiaa halutaan näkyviin? Matot kannattaa sijoittaa niin, että niistä on sekä iloa silmälle että mahdollisiin käyttötarkoituksiin, mutta ilman, että ne häiritsevät arkielämää. Suuriakin mattoja voi löytää erilaisissa muodoissa. Muodoilla voi myös leikitellä. Esimerkiksi iso pyöreä matto voi näyttää hienolta pyöreän ruokailuryhmän alla, tehden siitä oman saarekkeensa huoneessa. Tärkeää on kuitenkin, että matto on sopusuhtainen sekä huoneen kokoon että huonekaluihin nähden. Ruokailualueella maton reunojen tulee olla riittävän isot, että ne eivät jää myttyyn edes silloin, kun tuoleja siirtää taaksepäin. Jokaisessa huoneessa iso matto saa olla riittävän leveä näkymään muiden sisustuselementtien, kuten sohvan alta. Ison maton etuna on se, että reunoihin ei kompastu, vaikka ne jäävät esimerkiksi huonekalujen alle tai eivät muuten sijoitu kulkuväylälle. Tiheämmin kudotut tai muista syistä raskaammat matot kestävät yleensä kulumista paremmin. Siksi ne sopivat paikkoihin, joissa kuljetaan paljon, kuten esimerkiksi käytäville tai olohuoneeseen. Hankalammin siivottaviin paikkoihin, kuten avonaisen sängyn alle, kannattaa sijoittaa matto, joka ei kerää puoleensa pölyä paljon tai jopa hylkii likaa. Ihanan pehmeät isot nukkamatot kannattaa sijoittaa paikkoihin, joissa niihin pääsee upottamaan varpaat. Esimerkiksi kuistille tai muihin tiloihin, jossa kuljetaan kengät jalassa, voi asettaa puolestaan vaikkapa ison muovisen maton, joka hylkii likaa ja jonka saa helposti puhdistettua roskista.

Iso matto jokaiseen tyyliin ja tarpeeseen

Huoneeseen astuessa on tärkeää, että siellä tuntee olonsa välittömäksi hyväksi. Matoilla on iso osa tässä kokonaistunnelman luomisessa. Niitä voi käyttää myös eräänlaisena väriterapiana. Kukapa ei ilahtuisi nähdessään kauniin maton omassa lempivärissään? Tämän vuoksi mattovalikoimamme on luotu vastaamaan monenlaisia eri makuja ja tyylejä ja tarpeita, niin että jokainen voi löytää jotakin makuunsa sopivaa. Monipuolinen kokoelmamme kattaa suuria mattoja laidasta laitaan. Valittavana on niin trendikkäitä isoja mattoja, joissa värimaailma, muotokieli, kuviointi ja materiaalit ovat ajan hermolla, kuin klassisempia valintoja, jotka sopivat sisustukseen kuin sisustukseen vuodesta toiseen. Iso matto käy moneen tarkoitukseen. Valikoimastamme löydät monista eri materiaaleista valmistettuja ja eri tavoilla sidottuja mattoja erilaisiin tarpeisiin. Esimerkiksi puuvillasta valmistetut matot soveltuvat yleensä paremmin allergikkojen kotitalouksiin. Helposti pestävät tai harjattavat matot taas toimivat hyvin esimerkiksi lemmikkien kanssa eläessä. Lapsiperheessä käteviä ovat jykevät matot, joissa kulmat eivät taitu ja jotka pysyvät hyvin paikoillaan. Pehmeät sidotut isot villamatot taas ilahduttavat varmasti kodissa, jossa kaivataan lattioille pehmeyttä tai kotoisen viihtyisää tunnelmaa, esimerkiksi takan eteen. Myös värivalikoimamme mahdollistaa lämpimän tai muunlaisen halutun tunnelman luomisen. Maton avulla huonetta voi joko elävöittää, rauhoittaa tai vaikkapa jakaa eri osiin visuaalisesti. Mattoa voi myös miettiä jo ennen muun sisustuksen päättämistä, suunnitellen yleisilmeen sen ympärille. Voit tutustua laajaan mattovalikoimaamme, vertailla ja antaa itsesi inspiroitua ja ihastua juuri sinua puhuttelevaan mattoon. Oikeanlainen laadukas matto kestää vuosia ja soveltuu juuri sellaiseen käyttöön kuin sinä sitä tarvitset.

Matot

ASIAKASPALVELU

Tiedot

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)