• TILAA KLO 16 MENNESSÄ POSTITUS SAMANA PÄIVÄNÄ
  • ILMAINEN TOIMITUS JA PALAUTUS
  • LUOTETTAVA VERKKOKAUPPA

Makuuhuone matot

Jos olet koskaan herätessäsi astunut sängystä ja pohtinut, että lattia voisi yhtä hyvin olla napajäätä, ymmärrät hyvin, miksi makuuhuoneen matto on niin tärkeä. Makuuhuone matto lämmittää kylmiä varpaita, mutta se myös huokuu ainutlaatuista tyyliäsi ja persoonallisuuttasi. Voit peittää matolla epätäydellistä lattiaa, vähentää melua ja kaikua tai suojata lattioita naarmuilta ja painavalta sängynrungolta. Meidän vinkkiemme avulla voit valita makuuhuoneen maton, joka yhdistää kaikki sisustuselementtisi ja houkuttelee sinut henkilökohtaiseen tilaasi lepäämään, lukemaan tai rauhoittumaan. Makuuhuoneen muoto, koko ja huonekalujen ulkoasu voivat olla haaste sille, minkä kokoinen matto sinun tulisi hankkia ja miten sijoittaa se huoneeseen. Riippumatta siitä, mitä yksilöllisiä tarpeita sinulla voi olla, pidä nämä nyrkkisäännöt mielessä: sängyn tulisi aina olla huoneesi keskipiste ja sängyn alle asettamasi maton on ulotuttava reilusti sen reunojen yli. Koska sänky on huoneen keskiössä, maton tulisi toimia sen korostamiseen. Aseta matto sängyn alle tai sen viereen ja mitoita se sängyn koon mukaan. Jos makuuhuoneesi on tarpeeksi suuri erilliselle oleskelutilalle, käytä pienempiä korostusmatoja näiden tilojen määrittelemiseksi erikseen. Pelkästään yhden suuren maton keskittäminen silloin voi tehdä huoneestasi epätasapainoisen.

+ Lisää-
Väri
Pituus
Leveys
Hinta
Lajitteluperuste

Nykyiset suodattimet:

Poistaa

Makuuhuone matto – miten valita oikean kokoinen matto

Ellei sänkysi ole seinää vasten, tulisi sen ympärillä olla noin 91 senttiä tilaa joka puolelta, jotta voit kiertää sängyn helposti. Mittaa sängyn ympäriltä pituus ja leveys siitä kohdasta, johon arvelet sijoittavasi maton. Voit tehdä maalarinteipin tai lakanan avulla mallin siitä, mihin haluat mattosi tulevan. Makuuhuone matto tulisi ulottua reilusti sängyn reunan ulkopuolelle, jotta sinusta tuntuu miellyttävältä kun lasket jalkasi sängyn laidan yli lattialle. Lisää kokoa maton pituuteen, jos sängyn päässä on tavaratila tai penkki. Pienissä makuuhuoneissa, joissa huonekalujen tila on rajallinen, tarvitset kuitenkin pienemmän maton, tai vaihtoehtoisesti voit asettaa pitkulaiset matot sänkyjen sivuille. Pienemmät pitkulaiset matot maksavat vähemmän ja ne varmistavat, ettet maksa mattomateriaalista, jota et edes näe sängyn alta. Suuremmissa makuuhuoneissa, joissa sinulla saattaa olla tilaa istuinalueelle, työpöydälle tai pöydälle, voit erottaa nämä tilat useilla eri alueen matoilla. Vaikka vietät ensimmäisen yön uudessa kodissa laatikoiden keskellä, matto on oikotie kodikkaan tunnelman luomiseen. Kun etsit mattoa makuuhuoneeseesi, kannattaa se ostaa jopa ennen kuin ostat muita sisustusesineitä. Täydellinen matto, joka sopii yhteen sisustuksesi kanssa, voi tarjota valtavan vaikutuksen, joka sitoo kaikki elementit yhteen, mutta jos odotat viimeisen tyynyn lisäämistä ennen mattoa, voit viettää kuukausia etsimällä täydellistä mattoa, joka sopii yhteen muun sisustuksesi kanssa. Hyvä uutinen kuitenkin on, että parhaat makuuhuoneen matot ovat muuntautumiskykyisiä. Matto makuuhuone voi muuttua retro-tyylistä boheemiin Marokon tyyliin, kun se on yhdistetty oikeisiin sisustuselementteihin. Neutraalit kuviot voivat liukua monien eri tyylien välillä, koska ne pitävät kaiken kevyinä ja ilmavina. Kun haluat antaa makuuhuoneelle luonteen ja kodikkuuden, aloita siis matolla.

Valitse sopiva materiaali makuuhuoneen mattoon

Värivaihtoehtojen ja tyylien lisäksi makuuhuoneen matoissa on tarjolla laaja valikoima eri materiaaleja, eri pituista nukkaa ja erilaisia sileyksiä. Yleensä, mitä ohuempi ja sileämpi matto on, sitä helpompi ja nopeampi se on puhdistaa. Sisalmatot ovat yksi parhaista valinnoista makuuhuoneen matoiksi, koska ne kestävät huomattavaa käyttöä ja ne eivät myöskään ole kovin herkkiä. Sisal on ehkä ainut karkea luonnonkuitu, jonka haluat makuuhuoneen matoksi, koska se ei ole yhtä karhea kuin monet muut luonnonkuidusta tehdyt matot. Jalkasi kiittävät sinua siitä. Vaikka et ehkä itse todennäköisesti tuo paljon likaa sukissasi makuuhuoneeseesi, ellet asu pienessä huoneistossa, lemmikkisi tuo sitä ainakin jonkin verran. Silkki- ja viskoosimatot näyttävät hyvältä ja lisäävät hohtoa makuuhuoneesi sisustukseen, mutta jos lemmikkisi nukkuu siellä myös, niiden kulumiseen ei mene kauan aikaa. Joten jos sinulla on lemmikkejä, vältä imukykyisiä mattoja makuuhuoneessa tai sellaisia, joissa on paljon silmukoita, jotka tarttuvat helposti lemmikin kynsiin. Polypropyleenimatot ja villamatot ovat erittäin kestäviä, helposti puhdistettavia ja yksinkertaisia ​​huoltaa. Joten jos punaviinilasi yöpöydältä läikkyy, tai syöt pizzaa sängyssä ja viipale laskeutuu kastikepuoli alaspäin matollesi, olisi maton hyvä olla helposti puhdistettava. Polypropyleeninen makuuhuone matto poistaa yleensä myös alusmaton tarpeen, koska et todennäköisesti luiskahda tai kompastu sen kanssa helposti. Haalistumisen estämiseksi suosittelemme mattoa, joka voi kestää kaikkina vuodenaikoina, myös auringossa. Jos makuuhuoneesi saa paljon aurinkoa, voit toki myös sulkea kaihtimet päivän aikana pidentääksesi matosi ikää. Yleensä nylonia, puuvillaa ja polyesteriä sisältäviä mattoja ei tarvitse vaihtaa usein, eivätkä ne hintansa puolesta vie sinua konkurssiin, jos joudut uusimaan ne muutamien vuosien välein.

Miten valita makuuhuone matto?

Puhuttaessa tilojen erottamisesta, makuuhuoneesi on pyhäkkösi, varsinkin jos sinulla on kämppäkavereita tai iso perhe. Oikean tyylin valitseminen makuuhuoneen matolle tulisi tukea omia henkilökohtaisia ​​mieltymyksiä ja tasapainoa. Koska tämä on makuuhuoneesi, sinun ei tarvitse huolehtia niin paljon jalankulusta siellä kuin esimerkiksi eteisessä. Sinun tulisi keskittyä ylellisyyteen ja mukavuuteen. Joten jos haluat levittää pehmeää, pörröistä lampaantaljaa, makuuhuone on huone, jossa se toimii hyvin. Jos haluat isoa mattoa makuuhuoneen lattialle, valitse neutraalimpi rauhoittava matto. Et halua makuuhuoneeseen jättimäistä värikästä mattoa, joka on niin kirkas, että et tarvitse herätyskelloa herätäksesi aamulla. Ota vinkkejä sängynrungon väristä tai verhoilusta, yöpöydistä tai omistamistasi vuodevaatteista. Jos suurin osa makuuhuoneestasi on verhoiltu yksivärisenä, on hyvä valita eloisampi kuvio, kuten paisley- ja oriental-matoissa. Pienemmät matot voivat olla rohkeampia. Jos huone itse on pieni, kokeile makuuhuoneen mattoa, jossa on raitoja. Raidat pidentävät huonetta, vetävät sinut sisään ja kutsuvat sinut kiipeämään pehmeisiin lakanoihin. Makuuhuoneisiin, jotka on koristeltu taideteoksilla ja kuviollisilla päiväpeitteillä, on kiinteä matalan nukan villamatto erinomainen ratkaisu, mutta älä pelkää sekoittaa ja sovittaa kuvioita yhteen. Jokaisella makuuhuoneen mattotyylillä on tarjota jotain ainutlaatuista, joka täydentää kotisi persoonallisuutta ja kodikkuutta. Olipa sinulla sitten muovi-, laatta- tai puulattiat, tyylikkään maton lisääminen kotiisi ei vain suojaa lattiaasi, vaan myös antaa sisustuksellesi viimeistellyn ilmeen. Viimeinen asia, joka on otettava huomioon makuuhuoneen mattoa valittaessa, on sen taustamateriaali. Jos asetat maton TV-konsolin tai sängyn rungon alle, sinun ei tarvitse olla huolissasi siitä, että se liikkuu, mutta muulloin alusmatto voi lisätä entisestään pitoa ja kaivattua pehmustetta. Muussa tapauksessa valitse muuten liukastumaton makuuhuone matto.

Makuuhuone matto tyylit

Makuuhuone matto tyylejä on monenlaisia; piditpä sitten pitkänukkaisista hapsullisista shaggy matoista, modernista, boheemista, perinteisestä tai vintage-tyylistä. Shag-matoissa on pitkä nukka, joka on pehmeää, muhkeaa ja ylellistä. Shaggy matot ovat enemmän kuin vain 70-luvun ikoni, niissä löytyy valtava valikoima materiaaleja, värejä ja malleja, jotka voivat lisätä tekstuuria ja hienostuneisuutta makuuhuoneeseen. Nykyaikaisen muotoilun maisema muuttuu usein, mutta todellinen nykyaikainen mattotyyli on saanut pehmeämmän ulkonäön kuin aikaisemmat modernin muotoilun terävät linjat. Suosittujen kuvioiden, kuten ristikkojen, seppeleiden, abstraktien ja graafisten printtien lisäksi nykyaikaiset matot käyttävät usein perinteisiä aiheita muuttamalla kuvion mittakaavaa tai päivittämällä väripalettia. Vintage-tyyliset matot ovat nyt trendikkäitä. Ne sopivat sekä perinteisesti sisustettuihin koteihin, kuin myös boheemeihin hipsteri koteihin. Perinteiset matot ovat todennäköisesti helpoin tunnistaa ja ne ovat edelleen suosittuja monissa kodeissa. Perinteisen tyylin mattojen pääpiirteisiin kuuluvat monimutkaiset persialaiset motiivit, kuten viiniköynnökset, kukat ja vieritystyöt. Perinteisillä matoilla on yleensä sisäreunat, jotka ovat täynnä monimutkaisia ​​kuvioita, joten ne sopivat hyvin tilojen määrittelemiseen ja keskittämiseen. Boheemit matot ovat sekä hauskoja että tyylikkäitä, ja niissä on yleensä eloisia väripaletteja, rohkeita malleja, suuria kuvioita, kudottuja tekniikoita ja luonnonkuiturakenteet. Avain boheemin ilmeen saavuttamiseksi matoissa, on valita matto, joissa on hapsulliset yksityiskohdat tai asettelemalla useita mattoja limittäin. Nykyaikaiset makuuhuoneen matot ovat hieno neutraali muotoiluelementti makuuhuoneen keskittämiseksi. Etsi matalanukkaisia mattoja neutraaleilla sävyillä ja kiinteillä tai erittäin hienovaraisilla kuvioilla. Avain modernilla matolla koristeluun on antaa maton täydentää huonekalujasi ja sisustustasi sen sijaan, että matto ottaisi vallan niistä. Tutustu nyt laajaan makuuhuoneen mattovalikoimaamme verkkoliikkeessämme!

Suositut matot
Suositut matot
☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY TOP 20 ☆

Matot

Huoneet

Värit

Koko

Tyyli

ASIAKASPALVELU

Tiedot

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolski