• TILAA KLO 16 MENNESSÄ POSTITUS SAMANA PÄIVÄNÄ
  • ILMAINEN TOIMITUS JA PALAUTUS
  • LUOTETTAVA VERKKOKAUPPA

Porrasmatot

Ovatko matot portaissa tarpeellisia? Listasimme muutamia porrasmattojen etuja! On useita syitä asentaa matot portaille. Ensinnäkin porrasmatto vähentää melua, kun ihmiset liikkuvat ylös ja alas portaita pitkin. Porrasmatosta on myös visuaalista hyötyä, se luo lopullisen ilmeen portaikkoon. Lisäksi joissakin olosuhteissa porrasmatto tekee portaista turvallisempia – esimerkiksi pienet lapset eivät todennäköisesti loukkaannu niin helposti putoamalla pehmustetuille portaille. Mutta porrasmatot eivät aina tee portaista turvallisempia. Jos portaat ovat erittäin jyrkät ja kulutuspinnat ovat todella kapeita, voi matto aiheuttaa liukumisvaaran. Silloin on parempi pitää portaat paljaana. Mutta porrasmatot toimivat erinomaisesti portaissa, joissa on syvemmät kulutuspinnat. Turvallisuuden varmistamiseksi porrasmattoja ei tulisi valita liukkaasta materiaalista kuten silkistä tai pellavasta. Porrasmatot on asennettava oikein ilman löysiä kulmia, jotka voivat aiheuttaa kaatumisia. Vilkas jalkaliikenne portaissa voi aiheuttaa kulumispintoja puisiin portaisiin ja jättää naarmuja maalattuihin osiin. Porrasmatto suojaa pintoja ja nousupintoja kulumiselta. Lue lisää porrasmaton valinnasta!

Hinta
Lajitteluperuste

Nykyiset suodattimet:

Poistaa

Porrasmatot – materiaalin valinta

Kokovillamatto on yleensä esteettisesti suositeltava portaisiin. Villan joustavat kuidut pystyvät käsittelemään vilkastakin liikennettä portaissa, ja villan pehmeys tekee portaista myös ylellisen. Villamattoja on saatavana useina väreinä ja kuvioina. Esimerkiksi viininpunainen matt villasta voi olla näyttävä valinta portaisiin. Luonnonkuidut kuten sisal tai juutti ovat myös hienoja ulkonäöltään ja ne ovat kestävä sekä edullinen porrasmateriaali. 100 % luonnollisista ja kestävistä kuiduista valmistetuilla matoilla on paljon etuja. Luonnonkuitumatoissa löytyy erilaisia ​​tekstuureja ja värejä, jotka sopivat mihin tahansa sisustustyyliin. Niitä valmistetaan nykyään myös ainutlaatuisilla kuviolla, jotka voivat elävöittää portaikkoasi. Luonnonkuitumatoilla on hauskojen tyylien ja mukavuuden lisäksi myös muita käytännön etuja. Ne ovat erittäin imukykyisiä ja niillä on kyky vähentää staattisuutta. Lisäksi luonnonkuidut keräävät pölyä hyvin, mikä eliminoi pölyhiukkasten määrän ilmassa. Jos kärsit allergioista tai astmasta, tämä tarkoittaa, että ilmassa on vähemmän hiukkasia, jotka voivat laukaista allergiat. Koska luonnonkuitumatot imevät paljon kosteutta, sinun on oltava erittäin varovainen niiden puhdistamisessa. Itse asiassa vedellä pesua tulisi välttää kokonaan, jotta maton väri tai kuidut eivät vahingoitu. Luonnonkuitumatot sopivat täydellisesti sisätiloihin, ja ne lisäävät tyyliä ja mukavuutta mihin tahansa tilaan lämpimien tekstuurien ja värien ansiosta. Kannattaa myös tarkastella synteettisiä vaihtoehtoja. Näinä päivinä sisä- ja ulkokäyttöön tarkoitettu polypropyleeni, joka näyttää sisalilta, on tullut suosituksi – se on kestävää ja erittäin helppo puhdistaa. Ne ovat pehmeämpiä kuin monet luonnonkuitumatot. Esimerkiksi polypropyleenista valmistetut porrasmatot tuntuvat pehmeiltä, ​​mutta toisin kuin luonnolliset vaihtoehdot, ne ovat erittäin tahrankestäviä, eivätkä ne kasvata hometta tai haalistu altistuessaan kovallekin kulutukselle.

Matto punainen – mikä väri sopii portaisiin?

Entäs värit, onko tumma viininpunainen matto parempi kuin vaalean sävyinen matto? Ja kuviot – sopivatko ne porrasmattoon ​​vai ei? Porrasmattoa valitessa ei ehkä kannata valita liian vaaleaa mutta ei myöskään liian tummaa väriä. Tummassa näkyvät kaikki vaaleat nukat, kun taas vaaleat matot ovat herkkiä lialle ja tahroille. Turvallisinta olisikin pyrkiä aina makusi mukaiseen keskitason sävyyn. Joskus kuviolliset matot voivat sopia hyvin portaisiin. Esimerkiksi pystysuorat raidat voivat näyttää hauskoilta portaissa. Raidat ovat aina ajaton vaihtoehto, samoin kuin erilaiset yksiväriset porrasmatot. Rohkeat geometriset kontrastikuviot eivät kuitenkaan yleensä ole suositeltuja portaisiin. Ne voivat aiheuttaa huimausta ja vaikeuttaa portaissa liikkumista – et ehkä voi nähdä selvästi, missä seuraava askelma on. Erilaisia värejä ja malleja löytyy satoja. Jos valitset porrasmaton, jossa on vahva toistuva kuvio, kuten rohkea raita, voit jatkaa tätä ilmettä käyttämällä samanvärisiä vaaleampia sävyjä muissa huoneissa luodaksesi yhtenäisen teeman kotisi lattiaan. Aivan kuten muuallakin kodissa, portaiden matot ovat hyvin henkilökohtainen asia. Porrasmattoja on saatavilla nykyään kaikissa sateenkaaren väreissä, mutta myös sadoissa eri kuvioissa. Etsitkö tyyliä, joka sopisi paremmin klassiseen tai moderniin portaikkoon? Rohkea matto luo kutsuvan ensivaikutelman. Esimerkiksi klassinen punainen matto voi tuoda dramatiikkaa portaisiin. Punainen portaiden matto luo eloisuutta neutraaliin kodin sisustukseen, kun taas pehmeämmät sävyt auttavat saavuttamaan levollisen ilmeen. Tyylikäs vaaleanpunainen porrasmatto vie silmäsi ylöspäin ja on erittäin näyttävä. Harmaa porrasmatto, jossa on tummanharmaa reunus, voi sopia sekä perinteisiin että moderneihin sisustuksiin.

Kuinka porrasmatot asennetaan?

Portaiden matoille on olemassa kaksi erilaista asennustyyliä: 'Vesiputous' on porrasmattojen asennustyyli, jossa matto virtaa portaiden yli ja se kiinnitetään jokaisen askeleen pohjalle. Vesiputous-asennustyylissä matto on kiinnitetty kulutuspinnan reunaan eli askelman tasaiseen osaan Se on ihanteellinen raidallisille tai kuvioiduille matoille, koska kuvio kulkee paljon tasaisemmin portaita pitkin. 'Hollywood'-menetelmässä matto kietoutuu tiukasti portaan etureunan ympärille ja se nidotaan sitten portaiden "nenän" alle. Lopputulos on räätälöity, ammattimaisen näköinen ja tyylikäs. Se, miten matto kiinnitetään, riippuu siitä, miten portaasi on rakennettu. Näkymättömät niitit pitävät tyypillisesti porrasmattoa tukevasti paikallaan, vaikka joskus käytetäänkin puupalaa, joka kulkee portaiden leveydellä ja joka on nastoitettu terävillä nauloilla tai nastoilla. Tyypillisesti porrasmatot asennetaan pehmusteen tai alustan päälle, mikä vähentää melua ja suojaa portaiden mattoa kulumiselta. Vaimennus saa portaat tuntumaan pehmeämmiltä jalkojen alla, mikä on mukavaa niin aikuisille kuin taaperoillekin, jotka liikkuvat käsillään ja polvillaan. Entä onko olemassa nyrkkisääntöä siitä, kuinka suuren osan kulutuspinnasta maton tulisi peittää? Porrasmaton leveys riippuu portaiden leveydestä. 91–121 cm leveässä portaikossa olisi ideaalisinta jättää noin 7–10 cm puuta paljaaksi kummallekin puolelle. Mutta jos portaat ovat 152 cm levyiset, säädä porrasmaton leveys suhteellisesti – silloin tulisi jättää noin 18 cm paljaaksi kummallekin puolelle. Seinästä seinään -porrasmatot ovat nykyään harvinaisia. Porrasmatoissa on tarjolla tiettyjä vakioleveyksiä, mutta voit myös tilata tietyn levyisen ja mittaisen porrasmaton haluamiesi mittojen mukaan. Usein ihmiset ostavat isomman maton ja leikkaavat sen pienemmäksi omien mittojensa mukaan. Näissä tapauksissa sinun on kuitenkin sidottava maton reunat, jotta ne eivät ala purkaantumaan.

Porrasmatot – edut

Portaiden matto on hyvä idea monesta näkökulmasta, ei vähiten siksi, kuinka kauniin ja näyttävän sisustuselementin porrasmatto portaikkoon tuo. On kuitenkin muitakin syitä, miksi porrasmaton asentaminen kannattaa. Ensinnäkin porrasmatto suojaa putoamisilta. Olipa ympärilläsi pieniä taaperoita tai ikääntyviä vanhempia, porrasmatto tarjoaa pehmustusta, joka voi tehdä suuren eron naarmuuntumisen ja suurien mustelmien välillä. Toisekseen, porrasmatto vaimentaa tehokkaasti ääntä. Kenkien kopina kovilla alustoilla voi voimistua portaissa, kun liikutaan paljon ylös ja alas. Monissa kodeissa portaat on valmistettu puusta. Kokolattiamatot suojaavat puisia portaita kulumiselta ja liikenteeltä. Sinulla on useita tyyli- ja suunnitteluvaihtoehtoja, kun valitset porrasmaton portaisiisi. Rakenne ja kuvio auttavat sinua löytämään oikean suunnittelun ja värin vastaamaan odotettua liikennemäärää, sekä mukauttamaan maton lemmikkien tai lapsien mukaan. Porrasmattojen hankkimiselle yksi yleisimmistä syistä on koirat. Meillä on monia asiakkaita, joilla on pieniä koiria. Niillä on yleensä vaikeuksia päästä ylös portaita, koska portaat ovat niin liukkaat. Monilla suurilla ikääntyvillä koirilla on haasteita liikkua portaissa, minkä seurauksena ne pysyvät usein yhdessä kerroksessa ja näyttävät surullisilta, koska he eivät voi viettää niin paljon aikaa omistajiensa lähellä. Kun porrasmatot ovat paikallaan, kaikki perheenjäsenet ovat paljon onnellisempia lemmikkejä myöten! Melkein kaikki saatavilla olevat matot voidaan räätälöidä sinulle riippumatta siitä, onko ne suunniteltu erityisesti porras- vai leveämmiksi matoksi – kuviolla tai ilman. Halutessasi voit jopa mukauttaa huoneiden mattoja täydentämään tai koordinoimaan portaikkosi kanssa. Etsitkö täydellistä porrasmattoa kotiisi? Meillä se löytyy! Voit myös valita useista eri matonkuiduista – joko villasta, nailonista, olefiinista, luonnonkuiduista tai niiden sekoituksista. Porrasmatot ovat käytännöllinen ja tyylikäs valinta porraskäytävään. Tutustu laajaan valikoimaamme jo tänään!

Suositut matot
Suositut matot
☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY TOP 20 ☆

Matot

Huoneet

Värit

Koko

Tyyli

TC Home

ASIAKASPALVELU

Tiedot

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EUDeutsch (Schweiz)