Sisal-matot

Sisal-matoista on tullut todella suosittuja viime vuosien aikana. Sisal-matossa on luonnollinen ulkonäkö - vahva,

kestävä ja ekologinen. Sisal-matto valmistetaan sisal-kasvista, joka kasvaa Etelä-Amerikassa ja Afrikassa ja on edellä mainittujen ominaisuuksiensa lisäksi myös todella helppohoitoinen. Siitä syystä on tavallista, että Sisal-matto ostetaan eteiseen tai keittiöön, eli huoneisiin joissa likaantumisen riski on suurempi kuin muissa - helppohoitoinen Sisal-matto sopiikin täydellisesti juuri niihin tiloihin.

Lue lisääSulje
+ Lisää-
Väri
Pituus
Leveys
Tyyppi
Koko
Huone
Muoto
Tyyli
Hinta
Lajitteluperuste

Nykyiset suodattimet:

Poistaa

Tutustu muihin luokkiin

SISAL-MATTO RAJA | SISALMATTO HARMAA | SISAL-MATTO 200X300 | SISAL-MATTO JUOKSIJA | PYÖREÄ SISALMATTO

Sisalmatto vai juuttimatto?

Sisalmatot ja juuttimatot valmistetaan ekologisesta kasveista ja ne antavat aidon luonnollisen tunteen. Juutti- ja Sisal-matot muistuttavat paljon toisiaan. Molemmat ovat elegantteja, lämpimiä jalan alla ja niissä on samankaltainen ulkonäkö. Mutta niissä on myös eroja:

●    Sisal-matoissa on joko luonnollinen valkoinen väri (offwhite) tai kevyt vaalean beige väri (cream). Maton kuidut tulevat sisal-kasvin pitkistä vihreistä lehdistä, ollen vahvempia ja kestävämpiä kuin muut luonnolliset kuidut. Vahvuutensa ansiosta sisal-kasvista ei valmisteta pelkästään mattoja, vaan esimerkiksi myös naruja.

●    Sisal-matossa on kuvioitu, rispattu viimeistely ja se sopii hienosti sellaisiin kodin tiloihin, jotka ovat haasteellisia, kuten eteinen, keittiö tai olohuone. 

●    Juuttimatto on hiukan edullisempi vaihtoehto, Sisal-matto taas on korkealaatuinen ja hyvin kestävä. Sisal-matto myös eristää ääntä paremmin kuin juutti.

Sopivatko sisal-matot kotiisi?

Luonnonkuitumatot ovat viime aikoina kasvattaneet suosiotaan, samalla kun ihmisten huoli ekologisuudesta on lisääntynyt. Luonnonmateriaalimatot käyttävät synteettisten materiaalien kuten nailonin sijaan kestäviä, uusiutuvia materiaaleja, mikä tarjoaa sinulle ekologisemmat mattovaihtoehdot. Villasta meriruohoon, juutista kookokseen – matoissa on nyt saatavana useita luonnollisia vaihtoehtoja, mutta sisal on selvästi yksi suosituimmista materiaaleista. Sisal-matot on valmistettu sisalkasvien kuiduista, agavekasvin tyypistä, jota kasvatetaan pääasiassa Brasiliassa. Sisal on yksi kestävimmistä mattovaihtoehdoista, eikä vain muiden luonnollisten mattovaihtoehtojen joukossa, vaan ihan jo itsessään. Sisal agave -kuidut ovat uskomattoman sitkeitä ja vahvoja, jopa vahvempia kuin monet muut kuitumateriaalit, kuten juutti. Itse asiassa sisalia käytetään usein esimerkiksi langan kuituna ja paalien paalaamisessa sekä jopa autoteollisuudessa vihreänä korvikkeena esimerkiksi lasikuidulle ja asbestille. Kerromme nyt lisää sisal-matoista, jotta voit päättää, onko sisal oikea valinta kotiisi!

Miksi sisal-matot ovat niin suosittuja?

Sisalin ulkonäkö on jotain, jonka vuoksi se on myös hyvin arvostettua. Kuten monissa luonnollisissa kuiduissa, sisalilla on erityinen ruskean, beigen tai kermanvalkoisen värin sävy, joka luonnollisesti tulee sen kasvikuiduista. Nämä kuidut on kudottu luonnollisen näköiseksi kankaaksi, joka on neutraali ja sopii melkein mihin tahansa sisustukseen. Mutta jos haluat kuvioita tai värejä, sisal pitää väriaineet hyvin sisässään ja se voidaan kutoa muihin materiaaleihin ainutlaatuisen ulkonäön saavuttamiseksi. Sisal-matot on valmistettu erittäin kestävästä agavekasvista, mikä tekee niistä vähän huoltoa vaativia sekä ympäristöystävällisiä. Koska karkeita luonnonkuituja kasvatetaan trooppisilla alueilla tai autiomaassa, onkin luonnollista, että sisalmatto tuo lämpimän lisäyksen kotisi sisustukseen. Ruskean sisal-maton yksinkertainen pohja voi lisätä maanläheistä tunnelmaa mihin tahansa kotisi huoneeseen. Sisal on jäykempi ja karkeampi kuin monet muut luonnonkuiduista valmistetut matot. Tämä rakeinen ulkonäkö toimii hyvin tyylikkäässä, rennossa olohuoneessa, mutta löydät myös sisalsekoituksia, joilla on mukavampaa kävellä. Yhdistämällä sisal muihin kuituihin, kuten villaan, voi syntyä pehmeämpi sisalmatto, joka sopii erinomaisesti rentoutumiseen kodin rauhallisemmilla alueilla. Hiekkaisella, neutraalilla pinnoitteella kyllästetty luonnonkuitu houkuttelee monia. Sisalmatot sopivat melkein mihin tahansa vakiintuneeseen sisustukseen modernista perinteiseen ja country-henkisestä tyylistä teollisiin tyyleihin. Retrotunnelman saavuttamiseksi kannattaa asettaa pyöreät sisalista valmistetut lattiamatot päällekkäin olohuoneen tai makuuhuoneen keskelle. Suorakulmainen sisal matto toimii parhaiten pitkässä huoneessa tai ruokapöydän alla, kun taas soikea sisalmatto näyttää hyvältä sijoitettuna kirjoituspöydän alle. Rakeisen viimeistelty sisal-runnermatto täydentää maalaistyylistä ilmettä makuuhuoneessasi. Löydät varmasti sinulle sopivan estetiikan suuresta valikoimastamme sisalmattoja.

Mihin tiloihin sisalmatto sopii?

Sisalmattoihin liittyy joitakin väärinkäsityksiä. Useimmat tätä materiaalia haluavat ihmiset tekevät ostoksen tietämättä sisalista paljoakaan. He näkevät kuvia design-lehdissä, mutta ovat yllättyneitä nähdessään sisalmaton henkilökohtaisesti. Sisal on silmälle hyvin miellyttävä, mutta tuntuu karhealta. Käytännöllisimpiä käyttötiloja sisal-matolle ovat ruokasalit ja olohuoneet, joissa ei yleensä olla paljain jaloin, tai sisäänkäynnit ja portaat, joissa on paljon jalankulkua. Sisal kestää hyvin kulutusta sekä puhdistuu melko helposti. Muita luonnollisia kuituja, jotka joskus luokitellaan sisaleiksi, ovat juutti, abaka, meriruoho ja kookos. Luonnonkuituna sisal on tunnettu joustavasta luonteestaan, joten voit helposti sijoittaa sisalmaton vilkkaalle alueelle, kuten olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen. Sisal-matot ovat erittäin monipuolisia, mikä tarkoittaa, että voit nauttia niistä ruokasalissa, makuuhuoneessa, olohuoneessa ja jopa käytävällä. Kodin tyylistä riippumatta, sisalmatto täydentää ja parantaa joka huoneen ulkonäköä. Koska sisalmatolla on tiukempi kudos, se kestää enemmän jalankulkuliikennettä kuin monet muut mattotyypit. Sen vahva rakenne kestää kulutusta hyvin myös vilkkailla alueilla, joten voit käyttää sitä parantamaan ja suojaamaan parketti- tai puulattiaa eteisessä ja käytävissä. Sisalmatto ei kuitenkaan välttämättä ole paras vaihtoehto leikkihuoneeseen tai keittiöön, harjaksen tekstuurin ja tahroille alttiuden vuoksi. Sisalmatto on helppohoitoinen ja sen pitäminen kunnossa vaatii vain säännöllisen imuroinnin. Sisal vastustaa staattisuutta, eikä se ole kovin helposti syttyvää materiaalia. Se on myöskin erittäin imukykyinen. Niin imukykyinen, että se voi toimia luonnollisena ilmankostuttimena kodissasi, eli se pysyy viileänä kuuminakin päivinä. Jos haluat oppia torjumaan sisalmaton tahroja välittömästi, lue artikkelistamme tahranpoistovinkkimme!

Sisal-matot – näin hoidat niitä

Sisalmattojen huolto ja puhdistus ovat molemmat helppoja, koska sisalkuidut eivät houkuttele tai kerää staattisuutta tai pölyä. Luonnolliset sisal-matot ovat vähän huoltoa vaativia mattoja, mutta sisal on orgaaninen kuitu, joka ei kestä hyvin vettä tai kosteutta. Tästä syystä luonnollista sisalmattoa ei pidä käyttää kosteissa tiloissa kuten kylpyhuoneessa, keittiössä tai ulkona. Synteettiset sisal-matot voidaan sijoittaa myös puutarhaan, kuistille, terassille tai ulkona olevaan ruokailutilaan, mutta kun valitset luonnonkuitumatot, löydät parempaa laatua "aidoista" sisalmatoista. Kun puhdistat luonnollista sisalmattoa, käytä vain kuivapesumenetelmää. Mikä tahansa kosteuden muoto voi tahrata ja kutistaa luonnollisen sisalmaton. Sisal-maton ylläpitämisen ja puhdistus imurilla on riittävää pitääksesi luonnolliset sisal-matot puhtaana. Jos luonnollisella sisalmatolla esiintyy tahroja tai täpliä, välitön huomio on paras. Pyyhi ensin nesteet pois värjäämättömällä liinalla tai paperipyyhkeellä – älä kuitenkaan hankaa tahraa. Poista kaikki nesteet nopeasti ja kuivaa sitten mattoa hiustenkuivaajalla. Sisalien laatu määräytyy käytettyjen kuitutyyppien, langan painon sekä kudotun painon mukaan. Lähes kaikki sisal-matot on varustettu lateksilla muodon ja tekstuurin vakauttamiseksi. Tämä auttaa myös puhdistuksessa. Itse lateksitausta estää lian ja nesteen suodattumista lattialle. Tämä helpottaa lian poistamista imurilla. Vankan rakenteensa ansiosta voit pyyhkiä mattoa helposti tai tampata sitä ulkona. Yksi nopea kotihoitovinkki läiskeisiin on yksinkertaisesti peittää tahra suolalla, antaa sen kuivua ja poistaa tahra harjaamalla kevyesti. Luonnonkuitumatot, kuten sisal, on helppo huoltaa kuivapesuprosessin jälkeen. Sisal-mattosi hoitamiseksi yksinkertaisesti imuroi se säännöllisesti ja puhdista tarvittaessa sisalin puhdistustuotteella. Tämä estää läikkeitä muodostumasta tahroiksi.

Sisal-matot – edut

Jos omistat sisalmaton tai harkitset sellaisen ostamista, saatat haluta viettää vähän aikaa oppiaksesi tästä luonnonkuitumatosta ja siitä, miten se voi hyödyttää kotiasi. Tässä on muutamia faktoja aloittaaksesi. Mitkä ovat sisalin edut? Sisal-matot ovat 100 % luonnollisia ja biohajoavia. Ne on valmistettu uusiutuvista luonnonvaroista. Sisalmatto on erittäin kestävä ja hyvin hoidettuna se voi kestää jopa vuosikausia. Sisal-matot ovat täysin myrkyttömiä ja antibakteerisia. Sisal sisältää tanniineja, jotka hylkivät pölypunkkeja. Sisal on myös käyttöystävällinen, koska se on antistaattinen, ja mikä parasta, sen luonnolliset kuidut auttavat hallitsemaan kosteutta. Koska sisal on luonnollinen kuitumateriaali, se on myrkytön ja sopii hyvin jopa allergikoille tai astmaatikoille. Toisin kuin synteettiset materiaalit, kuten nailon, se ei päästä ilmaan haihtuvia orgaanisia yhdisteitä, joten sisal-matot parantavat kodin ilmanlaatua. Sisal on biologisesti hajoava materiaali, koska se on valmistettu kasvikuiduista, joten sen jälkeen kun sisal on palvellut mattona, sen maatuminen ei vie ikuisuutta kaatopaikalla. Sisalmatto myös imee kosteutta ilmasta, ja vapauttaa sen, kun kosteus laskee, mikä vakauttaa tuoksut herkkään nenään. Sisal-matot ovat kestäviä, maalaismaisia, mutta tyylikkäitä mattoja. Sisalmatto tarjoaa erinomaisen luonnollisen äänieristyksen ja ne ovat sekä tyylikkäitä että ympäristöystävällisiä. Jos haluat sisustaa ekologisemmin, sisalmaton lisääminen tilaan on älykäs valinta. Kun valitset kestävän kehityksen mukaisen maton, et osta vain kodin lisävarustetta. Annat mielekkään lausunnon siitä, mihin uskot. Autat luomaan maailmaa, jossa laatu, kauneus ja kestävä elämäntapa ovat välttämättömiä. Meillä on laaja valikoima sisalmattoja sekä monia muita luonnonmattovaihtoehtoja. Tervetuloa verkkokauppaamme tutustumaan kattavaan valikoimaamme!

Matot

ASIAKASPALVELU

Tiedot

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)