• TILAA KLO 16 MENNESSÄ POSTITUS SAMANA PÄIVÄNÄ
  • ILMAINEN TOIMITUS JA PALAUTUS
  • LUOTETTAVA VERKKOKAUPPA

Ulkomatot

Ulkomatot tarjoavat väriä, suojaa ja persoonallisuutta mihin tahansa ulkotilaan. Ennen kuin ostat uuden ulkomaton, lue oppaamme saadaksesi lisätietoja parhaista materiaaleista ja ulkomaton sijoitusideoista. Toisin kuin sisätilamatot, ulkomatot ovat yleensä valmistettu pitkäikäisistä materiaaleista, jotka kestävät säätä ja vastustavat tahroja ja haalistumista. Valmistaudutko viettämään paljon enemmän aikaa ulkona kesällä? Lisää väriä ja sisätilojen mukavuutta jalkojesi alle terassin kannelle, kuistille tai patiolle matolla, joka kestää sääelementit. Raja sisä- ja ulkotilojen välillä hämärtyy edelleen, kun suomalaiset hyödyntävät pidempiä päiviä ja lämpimämpiä lämpötiloja ruokailemalla ulkona ja siirtämällä vapaa-ajan toimintaa kuistille, terassille, parvekkeelle ja nurmikoille. Kun yhä enemmän tunteja vietetään ulkona, on luonnollista omaksua tämä ulkotila lisä-olohuoneeksi. Yksi nopeimmista tavoista lisätä väriä, tyyliä ja hieman mukavuutta ulos on ulkomatto. Aivan kuten sisätiloissa, matto voi sitoa yhteen kokoelman ulkokalusteita tai toistaa viereisen huoneen paletissa olevia värejä luonnollisen virtauksen luomiseksi. Ulkomatot integroivat visuaalisesti ulkona olevat viihdyttävät alueet - terassikannen, kuistin tai parvekkeen - sisätiloihin, mikä laajentaa kodin asuttavaa neliömäärää. Ulkomatto voi tuoda tilaan persoonallisuutta, lämmittää elementtejä ja pehmentää kovia pintoja, kuten betonilattiaa.

+ Lisää-
Väri
Pituus
Leveys
Hinta
Lajitteluperuste

Nykyiset suodattimet:

Poistaa

Tutustu muihin luokkiin

ULKOMATTO 200X290 | PYÖREÄ ULKOMATTO 160 | ULKOMATTO 140X200 | PYÖREÄ ULKOMATTO 200CM | ULKONA MATTOJUOKSIJA | ULKOILUMATTO SININEN | ULKOMATTO 160X230 | HARMAA JA VALKOINEN ULKOMATTO | ULKONA MATTO MONIVÄRINEN | VIHREÄT ULKOMATOT | ULKOTERASSIN MATTO | ULKOMATTO BEIGE | ULKOMATTO MUSTAVALKOINEN | ULKOMATTO 200X300 | HARMAAT ULKOMATOT | ULKONA MATTO PARVEKE | PYÖREÄ ULKOMATTO | VÄRIKÄS ULKOMATTO | ULKOMATTO MUOVI

Ulkomatot - mikä on paras materiaali?

Parhaat ulkomatot valmistetaan tyypillisesti erilaisista synteettisistä materiaaleista. Polypropeeni on paras sateiseen tai kosteaan ilmastoon. Polypropeeni onkin suosituin ulkomattomateriaali. Se on tahroja kestävä, helppo puhdistaa, ei haalistu auringonvalosta, ja se pystyy käsittelemään suurta kosteutta ja raskasta jalankulkua. Se on vahva ja kestävä, mutta silti miellyttävä paljaankin jalan alla. Polypropeeni-matot tarjoavat saman tunteen jalkojen alla, kuin mikä tahansa luonnonkuituinen matto, mutta ne ovat hinnaltaan edullisempia ja loistavien ominaisuuksiensa ansiosta erittäin pitkäikäisiä. Polyesteri sopii parhaiten kuivaan ilmastoon. Polyesterimatot ovat häikäiseviä ja niitä on saatavana useina väreinä. Ne ovat täydellisiä, jos etsit kestävää mattovaihtoehtoa. Polyesterimatot on helppo puhdistaa ja ne myös kestävät useimpia tahroja hyvin. Nylonmatto taas on paras vilkkaan liikenteen alueille. Nylon on helppo puhdistaa, ei haalistu ja se on tahroja kestävä. Sen kestävyys tekeekin siitä täydellisen ruuhkaisille alueille, kuten käytäville ja paljon käytetyille terasseille. Juutti-, hamppu- ja sisalulkomatot ovat parhaita katetulle terassille tai parvekkeelle. Nämä kuvioidut luonnonkuitumatot ovat tukevia, kestäviä ja edullisia, joten ne sopivat erinomaisesti ulkokäyttöön, kunhan ne eivät pääse kastumaan. Näitä mattoja suositellaankin käytettäväksi aina katetun kuistin tai terassin alla. Juutti-, hamppu- ja sisalmatot ovat luonnollisen ja lämminhenkisen näköisiä ja sopivat erinomaisesti monien erilaisten ulkotilojen sisustamiseen. Ne ovat biohajoavia, ympäristöystävällisiä ja miellyttävän tuntuisia jalkojen alla. Trendcarpetilta löytyy laaja valikoima juutti-, sisal- sekä hamppumattoja. Mattoja on saatavilla eri kokoisina, muotoisina ja sävyisinä. Perinteisten suorakulmion muotoisten mattojen lisäksi saatavilla on esimerkiksi pyöreitä mattoja.

Ulkomaton sijoittaminen ja koon valitseminen

Aivan kuten sisätilojen matot, ulkomatot ovat sekä toimivia että tyylikkäitä. Ihannetapauksessa haluat ulkomaton tilaan, jossa se voi tarjota sekä toimivuutta että kauneutta. Aseta matto ruokapöydän alle korostaaksesi tilaa – tällöin se myös kerää pöydältä tippuneita muruja. Toinen ideaali ulkomaton paikka on huonekalujen ryhmässä - se suojaa terassikannen tai lattian pintaa naarmuuntumiselta ja määrittelee ryhmän yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Voit käyttää ulkomattoa myös vaikkapa terassin vilkkaimmalla alueella varmistaaksesi, että kengät eivät kuljeta likaa taloon. Ota huomioon ulkoalueesi tila, kun valitset maton muotoa ja kokoa. Jos valitset suuren ulkomaton, sen tulisi peittää suurin osa kannesta tai patiosta. Ajatuksena on saavuttaa hyvä tasapaino; jos sinulla on sohva matolla, mutta ei tuoleja, se luo epätasapainon. Jos matto asetetaan ulkona olevan ruokapöydän alle, hyvänä tyylisääntönä on, että kaikki tuolit on voitavat vetää ulos pöydän alta ja jalkojen tulisi silti pysyä matolla. Yleensä maton on hyvä olla kaikilta puolilta vähintään 60 cm leveämpi kuin pöytä. Pyöreät patiopöydät näyttävät hyvältä erikokoisten pyöreiden mattojen kanssa, kun taas ulkona olevat istuinryhmät voidaan määritellä hienosti neliön tai suorakaiteen muotoisella matolla. Mieti, missä sinulla on mattoja kotisi sisätiloissa, sillä näitä samoja paikkoja voidaan hyödyntää ulkona; ruokapöydän alla, sohvan edessä tai oven ulkopuolella. Jos sinulla on onni omistaa ulkokeittiö, aseta matto työtilan eteen jossa seisotaan kokkaamassa. Pääsääntöisesti mikä tahansa ulkotila, missä haluat koota huonekalut yhteen, parantaa ulkotilaa, tai suojata lattiaa tai terassia, on oikea paikka ulkomatolle.

Ulkomatot - näin hoidat niitä

Hyvä nyrkkisääntö on puhdistaa ulkomatto tarpeen mukaan kuukausittain sekä aina kauden alussa ja lopussa. Vaikka puhdistussuositukset vaihtelevat materiaalien mukaan, voit yleensä puhdistaa ulkomaton letkulla, pesuharjalla ja laimennetulla astiasaippualla. Poista sammal ja levä laimennetulla valkaisuaineella tai etikalla. Puhdista aina maton molemmat puolet ja anna maton kuivua hyvin auringossa, mikäli mahdollista. Suomen kylmässä ilmastossa on tärkeää säilyttää mattoasi lumisten tai jäisten kuukausien aikana sisätiloissa. Kun mattoa säilytetään sisällä, rullaa se kokoon - älä koskaan taita sitä. Jos sinulla ei ole tarpeeksi tilaa säilyttää mattoa kuivassa sisätilassa, rullaa se kokoon ja peitä tiiviisti muovilla kannen alle tai esimerkiksi autotalliin. Hyviä ulkomattojen materiaaleja ovat erilaisten synteettisten materiaalien lisäksi esimerkiksi luonnolliset juutti, bambu sekä sisal. Myös synteettisistä matoista on toki saatavilla runsas valikoima erilaisia luonnollisia ja rustiikkisen näköisiä mattoja. Synteettinen on tässä operatiivinen sana; poly-matot on valmistettu kestämään elementtejä, kuten sadetta, märkiä uimapukuja tai märkiä lemmikkejä. Synteettiset matot eivät ole vain kestäviä, vaan ne on myös erittäin helppo puhdistaa. Miedon saippuan, kuten astianpesunesteen ja puutarhaletkun avulla tahrat lähtevät yleensä helposti. Yksi asia, joka sinun kannattaa pitää mielessä; vaikka sisämattoja ei ole lähes koskaan suositeltavaa käyttää ulkona, ei ole mitään syytä, miksi et voisi käyttää ulkomattoja sisällä. Koska ne ovat niin kestäviä ja helposti puhdistettavia, ulkomatot ovat upeita vaihtoehtoja myös esimerkiksi keittiöalueille, eteisiin, leikkihuoneisiin ja ruokasaleihin. Niiden pyyhkiminen märällä, imurointi tai kevyt tamppaus onnistuu aina helposti.

Ulkomatot - mitä tulisi ottaa huomioon?

Toimiakseen ulkona, maton on kestettävä luonnollinen ympäristö. Nykyaikaisen kehityksen ansiosta ulkoilumatot eivät ole koskaan olleet yhtä kestäviä tai hyvin muotoiltuja. Sinun tarvitsee vain tietää, mitä ominaisuuksia etsit näistä tekstiileistä. Sekä synteettisiä että luonnonkuituisia ulkomattoja on saatavana kaikissa sateenkaaren väreissä ja kuvioissa. Geometria, raidat ja etniset kuviot ovat suosituimpia tyylejä, mutta saatavilla on myös rohkeita kukkia, trooppisia värejä ja uutuusmalleja. Kudotut kuviot ovat yleisimpiä, koska mallit ovat kestäviä. Parhaimmat ulkomatot ovat "liuoksella värjättyjä", mikä tarkoittaa, että väri lisätään kuidun luomiseen käytettyihin kemikaaleihin sen sijaan, että langat värjätään niiden valmistamisen jälkeen. Tämä menetelmä suojaa ulkomatot tehokkaasti haalistumiselta paahtavassa auringossa silloin, kun niitä ei ole mahdollista sijoittaa varjoisaan paikkaan. Liuoksella värjääminen antaa ylivoimaisen värinkestävyyden, joka parantaa merkittävästi myös mattojen vastustuskykyä tahroille. Nämä matot myös kestävät paremmin puhdistusta kuin matot, jotka on värjätty muilla menetelmillä. Kun valitset ulkomattoa, muista, että tummemmat värit luovat intiimimmän ympäristön, kun taas vaaleammat sävyt tekevät pienestä alueesta aina tilavamman. Riippumatta valitsemastasi suunnittelusta ja mattojen väreistä, voit olla varma, että ulkomatot tekevät ulkotiloistasi tyylikkäämpiä! Kun etsit parasta ulkomattoa, pidä nämä tärkeät näkökohdat mielessä, jotta voit kaventaa valtavaa valikoimaa. Verkkokaupastamme löydät paljon vaihtoehtoja joista voit aloittaa ostosmatkasi ja olemme varmoja, että löydät juuri omaan tyyliisi täydellisesti sopivan maton. Valitsemalla ulkomattosi laajasta valikoimastamme voit mukauttaa ulkosisustustasi vastaamaan käytännössä mitä tahansa rakastamaasi tyyliä. Tutustu siis kokoelmaamme ulkomattoja, jotka ovat sekä kestäviä että tyylikkäitä.

Suositut matot
Suositut matot
☆ TRENDCARPET VINTAGE LUXURY TOP 20 ☆

Matot

Huoneet

Värit

Koko

Tyyli

ASIAKASPALVELU

Tiedot

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolski