• TILAA KLO 16 MENNESSÄ POSTITUS SAMANA PÄIVÄNÄ
  • ILMAINEN TOIMITUS JA PALAUTUS
  • LUOTETTAVA VERKKOKAUPPA

5 vinkkiä maton tahrojen poistamiseen

5 vinkkiä maton tahrojen poistamiseen

Me kaikki olemme joskus kokeneet viinin kaatumisen tai voidellun voileivän putoamisen vaalealle matolle. Yleensä välitön reaktio on paniikki ja turhautuminen, mutta on olemassa parempikin tapa. Nämä nopeat ja helpot vinkit pitävät sinut rauhallisena ja pitävät mattosi puhtaina.

Tahrojen poistaminen matoista

Voit poistaa tahroja monin tavoin, ja vaikka menetelmä saattaa muuttua hieman tahran tyypistä riippuen, prosessi pysyy suunnilleen samana.

Pyyhi, älä hiero

Tuoretta tahraa on pyyhittävä puhtaalla pyyhkeellä tai keittiörätillä. Tahran hankaaminen vain levittää tahraa ja imee sen syvemmälle kankaaseen. Pyyhkiminen poistaa mahdollisimman paljon ylimääräistä nestettä.

Liota tahraa

Miten saat tahran pois, kun olet saanut imeytettyä pois liiat nesteet? Aloita kastelemalla alue matonpuhdistusaineella. Voit joko käyttää kaupasta ostettua tuotetta tai liuottaa 2 ruokalusikallista suolaa ½ kupilliseen valkoviinietikkaa. Anna tahranpoistoaineen vaikuttaa noin tunnin ajan tai pakkauksen ohjeiden mukaan.

Bikarbonaattisooda ja rasvatahrat

Kuinka saada tahra pois matosta, kun sen rasva on hieman erilaista. Kun olet pyyhkinyt ylimääräisen rasvan, ripottele alueelle bikarbonaattisoodaa. Tämä imee ja neutraloi rasvaa. Anna seoksen vaikuttaa tahraan mahdollisimman pitkään, kunnes se on imeytynyt tahraan. Imuroi sitten bikarbonaattisooda ja käytä matonpuhdistusainetta aiemmin kuvatulla tavalla.

Suklaa, kynttilävaha ja purukumi

Saatat ihmetellä, mitä yhteistä näillä kolmella on. Kun poistat suklaa-, vaha- tai purkkatahroja, varmista ensin, että alue on kuiva. Käytä jäällä täytettyä pakastepussia alueen jäähdyttämiseen. Kun se on jäätynyt, käytä tylsää veistä aineen irrottamiseen. Imuroi alue poistaaksesi mahdolliset hiutaleet. Käytä matonpuhdistusainetta aiemmin kuvatulla tavalla.

Viini (tai mehu)

Jos läikytät vahvan väristä nestettä (esim. punaviiniä, mustaherukkamehua), vanhojen vaimojen tarina on totta! Valkoviini tai soodavesi auttaa neutraloimaan värin ja poistamaan tahran. Aloita ruiskuttamalla alueelle kevyesti joko valkoviiniä tai soodavettä. Pyyhi sitten puhtaalla liinalla ja puhdista sitten loppuun aiemmin mainittujen ohjeiden mukaan.

Yhteenveto

Nyt osaat saada tahran pois matosta, seuraavan kerran kun lasi punaviiniä tai kynttilä kaatuu päälle, voit luottaa taitoosi!

Matta2023-01-16

Matot

Huoneet

Värit

Koko

Tyyli

ASIAKASPALVELU

Tiedot

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EU