Viskoosimatot

Viskoosimatot ovat viime aikoina nousseet uudeksi sisustustrendiksi, eikä ihme, sillä ne ovat

todella fantastisia mattoja. Viskoosimatossa on kiiltoa ja todella perusteellinen ilme, joka antaa vankan, eksklusiivisen ja ylellisen tunteen. Trendcarpet on paikalla kaikilla isoilla mattomessuilla Delhissä ja sen ympäristössä Intiassa. Tutustumme mattoihin, varmistamme niiden laadun ja ostamme varastoomme viskoosimattoja suoraan valmistajalta - ilman välikäsiä ja markkinoiden parhaaseen hintaan.

Lue lisääSulje
+ Lisää-
Väri
Pituus
Leveys
Tyyppi
Koko
Huone
Muoto
Tyyli
Hinta
Lajitteluperuste

Nykyiset suodattimet:

Poistaa

Tutustu muihin luokkiin

VISKOOSIMATTO BEIGE | VISKOOSIMATTO HARMAA

Mikä on viskoosimatto?

Viskoosi on puuvillasta tai selluloosasta valmistettu kuitu. Vaikka viskoosia tuotetaankin luonnontuotteilla, sitä kutsutaan keinokuiduksi. Taannoin silkki toimi valuuttana ja sitä kysyttiin ympäri maailmaa. Ranskalainen Hilaire de Chardonnet keksi sitten viskoosin, jolla oli sama pinta ja laskeutuminen kuin silkillä, mutta jonka tuottaminen oli huomattavasti halvempaa. Aiemmin viskoosia kutsuttiin keinosilkiksi.

Viskoosimatto lähetetään meiltä välittömästi

Kaikki viskoosimatot jotka löydät Trendcarpetilta, ovat varastossa ja ne lähetetään saman päivän aikana, mikäli tilaus tulee perille ennen kello 14 (muuten seuraavana arkipäivänä). Jos ostat viskoosimaton harmaana, mustana, valkoisena tai missä vain värissä, meillä teet sen turvallisesti, ilmaisilla toimituskuluilla ja maksuttomalla palautuksella.

Viskoosimatot

Viskoosimatot ovat erittäin suosittuja, ja niistä on tullut sisustajien lempimattoja. Viskoosimattojen sekoitus, erityisesti villan kanssa, lisää ainutlaatuisen ja mausteisen tyylin kaikenlaisiin tiloihin. Viskoosilla on muitakin länsimaisia ​​nimiä, kuten Kiinan silkki, keinotekoinen silkki ja taidesilkki. Viskoosi on ohut kuitu, joka uutetaan puumassasta, mutta se ei kuitenkaan ole luonnollinen kuitu, koska puumassaa käsitellään kemikaaleilla sen muuttamiseksi langaksi. Monimutkaisesta tuotantomenetelmästä huolimatta viskoosia voidaan valmistaa suhteellisen alhaisin kustannuksin. Viskoosimatot ovat pehmeitä, sileitä, kiiltäviä ja erittäin mukavia koskettaa. Viskoosi on tarkoitettu korvaamaan silkkiä, ja sillä on täten samanlainen herkkä laatu ja tyylikäs ulkonäkö - tuskin löydät sileämpää ja pehmeämpää mattoa kuin viskoosimatto. Toisin kuin polypropyleeni, viskoosimatot eivät ole staattisia. Lisäksi niissä on suhteellisen paksu nukka, joka tekee niistä todella ylellisiä ja rauhoittavia. Viskoosilla on erityinen ulkonäkö, väri ja tekstuurin koostumus, jota luonnonkuiduilla on vaikea saavuttaa.

Viskoosimatot hoito

Viskoosimattojen perushuolto arjessa on helppoa ja hyvillä huoltotoimilla mattojen käyttöikä myös pitenee. Viskoosimatot kannattaa imuroida viikoittain hellin liikkein ilman imurin harjatelaa, siten että liike suuntautuu nukan mukaisesti eikä vastakarvaan. Edestakaista imurointiliikettä kannattaa myös välttää, jotta maton kuidut pysyvät oikeassa asennossa. Matot ovat alttiita likaantumiselle ja tahroille etenkin silloin kun ne sijaitsevat paljon käytetyissä tiloissa. Erilaisten mattojen puhdistamiseen myös tarvitaan erilaisia menetelmiä maton materiaalista ja käyttötarkoituksesta riippuen. Kannattaa opetella joitakin tee se itse -tapoja puhdistaa viskoosimatto ennen kuin otat yhteyttä ammattimaisiin matonpuhdistajiin. Viskoosimattoon mahdollisesti tulevat tahrat voi esimerkiksi poistaa itse vedellä ja miedolla saippualla varovasti liinan kanssa pyyhkimällä. Vaikeampiin tahroihin kannattaa käyttää ammattiliikkeistä hankittua matonpuhdistusliuosta. Tahran pyyhkimisen jälkeen loput puhdistusaineesta voi pyyhkiä tai taputella varovasti pyyhkeellä pois. Viskoosimatto on materiaalinsa ansiosta imukykyinen, joten tahrat kannattaa myös poistaa aina välittömästi niiden synnyttyä. Varsinainen viskoosimaton pesu kannattaa kuitenkin aina tehdä ammattipesulassa. Matto voi olla valmistettu myös sekoitemateriaaleista, esimerkiksi villaviskoosista. Villan ja viskoosikuidun yhdistelmä muodostaakin ainutlaatuisen, arvokkaan ja erittäin kauniin maton. Nämä kaksi kuitulankaa ovat kuitenkin hyvin erilaisia toisistaan, joten kun matto puhdistetaan, molemmat materiaalit on otettava prosessissa huomioon. Molempien materiaalien tahrat kannattaa myös puhdistaa erikseen mahdollisuuksien mukaan. Kotiin kannattaa tämän vuoksi varata sopivat aineet mattojen oikeaoppista puhdistamista varten. Parhaita näistä puhdistusaineista ovat suoraan mattokauppiaalta saatavat matonpuhdistusliuokset, koska silloin voit olla varma siitä, että käytössäsi on varmasti tarkoitukseen sopivat laadukkaat puhdistustuotteet jokaiselle materiaalille.

Mitä viskoosi on?

Jos olet ostamassa uutta mattoa, yksi monista tekemistäsi päätöksistä on materiaalin valinta. Jotkut yleisimmistä materiaaleista, joita käytetään alueen mattojen valmistuksessa, ovat villa, vinyyli ja polyesteri. Viime aikoina viskoosiksi kutsutusta materiaalista valmistettujen mattojen suosio on kuitenkin kasvanut sisustajien keskuudessa. Mitä viskoosimatot siis ovat? Viskoosi on edullinen, mutta uskomattoman monipuolinen tekokuitu, jota käytetään useissa tuotteissa ja tavaroissa. Teknisesti ottaen se valmistetaan käsittelemällä selluloosaa natriumhydroksidilla ja hiilidisulfidilla. Viskoosi on erittäin monipuolinen synteettinen kuitu, jota käytetään kaikenlaisissa tekstiileissä aina matoista ja verhoista paitoihin ja takkeihin. Mielenkiintoista on, että viskoosilangan värjäys eroaa huomattavasti villan värjäyksestä. Villa, puuvilla ja monet muut kuidut käyttävät erityisväriä ja ne värjätään kiehumispisteessä. Näin ei ole viskoosin kanssa. Viskoosilangan värjäys on erilainen prosessi. Siinä käytetään erilaista väriainetta kuin villan kanssa, koska värjäys suoritetaan huoneenlämpöisessä vedessä. Toisin kuin villan värjäysmenetelmä, viskoosivärjäys ei vaadi raskasta alumiini- tai terässäiliötä polttimella. Se ei myöskään vaadi jatkuvaa lämpötilan hallintaa, joten viskoosilangan värjäämiseen ei tarvita hiiltä, nestekaasua tai muutakaan polttoainetta. Prosessi on siis melko ympäristöystävällinen. Viskoosia myös sekoitetaan usein toisten materiaalien kanssa, jolloin aikaan saadaan erityyppisiä ja erilaisiin käyttötarkoituksiin sopivia mattoja. Eräs suosittu mattotyyppi on esimerkiksi villaviskoosimatot. Silloin kun viskoosin sekoitetaan villaa, matosta tulee paitsi kestävämpi mutta monien mielestä vielä entistäkin näyttävämpi. Toinen sekoitus, jota usein käytetään viskoosin kanssa, on chenilli, joka lisää glamourin tunnetta matossa. Viskoosi-chenilli maton avulla huoneeseen saadaankin paljon ylellistä tunnelmaa vähällä vaivalla.

Viskoosimatot edut

Tiedätkö, mikä tekee viskoosimatosta kiehtovamman, houkuttelevamman? Saat rahallesi vastinetta. Toinen tosiasia on, että viskoosi muistuttaa hyvin läheisesti ylellisiä aitoja silkkimattoja. Viskoosimattojen kuitu on myös uskomattoman pehmeää ja mukavantuntuista huolimatta siitä, että nämä matot ovat silkkimattoja huokeamman hintaisia. Jos maton mukavuus ja pehmeys ovat omalla valintakriteerien listallasi korkealla, voit päättää etsintäsi valitsemalla viskoosimaton. Oikea silkki on toki vielä hieman pehmeämpää, mutta huomattavasti kalliimpaa. Viskoosimatot sopivat loistavasti myös pienemmän budjetin sisustajille. Viskoosikuitu on yhtä herkkä ja miellyttävä kuin aito silkkimatto ja viskoosimatot ovatkin erittäin pehmeitä, sileitä ja kiiltäviä. Sinä ja vieraasi ihailette varmasti valitsemaasi viskoosimattoa, mihin tahansa sen sijoitatkin kodissasi. Viskoosimatto löytyy usein olohuoneesta tai makuuhuoneesta. Himmeästi kiiltäväpintainen viskoosimatto sopiikin useiden erilaisten olohuoneen sisustustyylien täydentäjäksi. Eräs viskoosimattojen eduista on myös se, että näillä matoilla on viileä kosketus. Tämä materiaali onkin loistava valinta moniin muihin vaihtoehtoihin verrattuna etenkin kesäkaudella. Olet ehkä huomannut, että lapsesi ja lemmikkisi makaavat viskoosimatolla kesällä nauttien viileydestä. Viskoosimattojen merkittäviin etuihin kuuluu myös niiden ainutlaatuinen tyyli ja muotoilu. Viskoosimattojen synteettinen rakenne luo todella kauniin ulkonäön, joka sopii täydellisesti kodin koristeellisille matoille. Monet asunnon omistajat valitsevatkin viskoosimatot varmasti pelkästään ulkonäön perusteella, mutta näiden mattojen edut eivät kuitenkaan pääty vielä siihen. Varmasti eräs tärkeimmistä syistä viskoosimattojen valinnan takana on se, että nämä matot ovat sekä näyttäviä että huokean hintaisia. Mikäli etsit mattoa, joka on sekä edullinen että kaunis, et voi mennä pieleen viskoosin kanssa.

Miksi viskoosimatot ovat niin suosittuja?

Viskoosimatot ovat viime vuosina nousseet suureksi sisustustrendiksi. Monet sisustussuunnitelijat sisustavatkin asuntoja nykyään jopa vain ja ainoastaan viskoosimatoilla. Mutta miksi nämä matot ovat nykyään niin suosittuja? Viskoosimattojen suosion nousulle on kaksi pääasiallista syytä. Ensinnäkin erittäin monipuolinen viskoosi näyttää ja tuntuu hyvältä. Näissä matoissa on paljon kiiltoa ja ilme, joka tuo ylellistä ja eksklusiivista tuntua sisustukseen. Trendcarpetin valikoimista löytyy valtava valikoima erilaisia viskoosimattoja. Mattoja löytyy lukuisissa eri väreissä, malleissa ja kuvioissa. Perinteisten suorakulmion muotoisten mattojen lisäksi tarjolla on myös mukava valikoima pyöreitä viskoosimattoja. Mattojen värimaailma on niin laaja, että jokaiseen sisustukseen löytyy varmasti juuri se täydellisesti sopivin vaihtoehto. Trendcarpet pystyy tarjoamaan viskoosimatot markkinoiden parhaaseen hintaan, sillä hankimme varastoomme viskoosimattoja suoraan valmistajilta – ilman välikäsiä. Olemme paikalla kaikilla suurilla mattoalan messuilla Delhissä ja ympäröivillä alueilla Intiassa ja tuomme valikoimiimme henkilökohtaisesti valitsemamme matot, joiden laadun varmistamme ja joiden uskomme miellyttävän juuri skandinaavisia kuluttajia. Viskoosi on luultavasti väärinymmärretyin kaikista kuiduista, niin ihmisen tekemistä kuin luonnonkuiduistakin. Se ei ole luonnollinen kuitu, mutta ei myöskään synteettinen. Mitä tulee kemikaalien käyttöön viskoosin tuotannossa, monet valmistajat tekevät huomattavia ja myönteisiä ponnistuksia puhtaan tuotannon varmistamiseksi. Viskoosimatot auttavatkin osaltaan ponnisteluissa kohti ympäristöystävällisempää maailmaa. Viskoosimattoja löytyy kaikista hintaluokista, joten löydät varmasti maton budjettisi ja tyylisi mukaan. Viskoosimattoja voidaan käyttää sisällä tai ulkona, kunhan muistat pitää ne kuivina. Viskoosimatot ovat erinomainen lisä aurinkotilaan, suljettuun kuistiin tai huvimajaan. Tutustu siis viskoosimattojen valikoimaamme jo tänään!

Matot

ASIAKASPALVELU

Tiedot

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)