Hamppu-matot & Juutti-matot

Hamppumatot ja juuttimatot sekoitetaan usein keskenään, eikä ole vaikea ymmärtää miksi.

Molemmat ovat kasvikuituja, mutta eivät samasta kasvista. Juuttimattojen ja hamppumattojen edut ovat että ne ovat hyvin kestäviä ja vahvoja, kuten useimmat kasvikuidut. Ne ovat myös ekologisia, sillä ne on valmistettu puhtaasta luonnonmateriaalista. Hamppu- ja juuttimatoissa on myös niille ominainen ulkonäkö, josta näkee että ne todella ovat 100 % luonnollisia.

Lue lisääSulje
+ Lisää-
Väri
Pituus
Leveys
Tyyppi
Koko
Huone
Muoto
Tyyli
Hinta
Lajitteluperuste

Nykyiset suodattimet:

Poistaa

Tutustu muihin luokkiin

PYÖREÄ JUUTTIMATTO 120 | MUSTA JUUTTIMATTO | JUUTTIMATTO 200X300 | JUUTTIMATON JUOKSIJA | JUUTTIMATTO PYÖREÄ

Hamppu- ja juuttimattojen eri muunnelmia

Hamppu- ja juuttimatot tulevat monessa eri ilmeessä ja voivat myös olla värjättyjä. Ei ole myöskään epätavallista, että juuttimatto on pyöreä. Mikä niillä on usein yhteistä on viimeistelemätön ulkonäkö, joka on monen silmään miellyttävä. Eikä ole mikään sattuma, että juuttia käytetään usein myös säkkikankaan valmistamiseen. Matot voivat näyttää enemmän kierretyltä kuin kudotulta, ja monet pitävät niiden rustiikista ulkomuodosta.

Hamppu- ja juuttimatot nopealla toimituksella ja ilman toimituskuluja

Etsitkö mattoa joka ei näytä teollisesti tuotetulta, vaan eloisalta? Silloin hamppumatto ja juuttimatto ovat sinulle tehdyt! On hyvin tiedossa että ne ovat orgaanisia, ja olemme myös maininneet, kuinka kestäviä ne ovat – nämä matot on valmistettu käveltäviksi. Ja jos saatkin kulutettua matot monen yrityksen jälkeen, ne ovat silti ekologisia ja kierrätettäviä. Jos haluat antaa näille matoille mahdollisuuden, saat ne Trendcarpetilta ilmaisilla postikuluilla ja maksuttomalla palautuksella.

Juutti-matot ihastuttavat

Luonnonkuitumattojen suosio on kasvanut viime vuosina sekä niiden houkuttelevan neutraalin ulkonäön että kestävän luonteensa vuoksi. Sisustuksessa on alettu yleisesti hyödyntämään esimerkiksi sisalista ja hampusta valmistettuja elementtejä, mutta helposti ja nopeasti kasvatettava juutti on yksi yleisimmistä luonnonmattotyypeistä. Se on kaunis materiaali, joka sopii useaan eri sisustustyyliin niin sisälle kuin ulkotiloihinkin. Kyseessä on luonnollinen kasvikuitu, joka kasvaa runsaasti kaikkialla Intiassa ja Bangladeshissa. Juutti on luonnon sateella ruokittu kasvi, joka vaatii paljon vähemmän lannoitteita ja torjunta-aineita kuin vastaavat muut kuidut, kuten esimerkiksi puuvilla. Juutti on myös ekologisuuden kannalta loistava valinta, sillä se on täysin biohajoava ja hiilidioksidineutraali materiaali. Lisäksi juutti on runsas kuitu, mikä tekee siitä hyvin kulutusta kestävän ja helposti hoidettavan. Mikäli etsit sisustukseesi maanläheisiä ja kauniita mattomateriaaleja, ovat juutti-matot erinomainen vaihtoehto.

Mitä juutti-matot ovat?

Juutin suosio on kasvanut viime vuosina niin paljon, että siitä on tullut toiseksi suosituin mattomateriaali heti puuvillan jälkeen. Juutin materiaali on peräisin samannimisestä kasvista, jota kasvaa Intian kaltaisissa lämpimillä ja kosteilla alueilla. Kun juuttikasvi korjataan, kerätään varren tai nauhan ulompi osa kuiduksi. Jotta tämä kuitu olisi helposti uutettavissa, juutin varret on niputettava ja liotettava vedessä noin 20 päivän ajan, jotta ne pehmenevät. Kun kuidut on eroteltu, ne pestään ja kuivataan. Kiiltävän ja kestävän kuitunsa vuoksi juutti on hyvin samanlainen kuin hamppukasvi ja hampun tavoin juuttia käytetäänkin laajalti ympäri maailmaa muun muassa säkkien, kankaiden, lankojen ja mattojen valmistamiseen. Juutin kasvukausi on nopeampi ja runsaampi kuin monen muun luonnonkuidun, ja tästä syystä se on myös kustannuksiltaan alhaisempi kuin esimerkiksi sisal tai meriheinä. Juuttia arvostetaan sen luonnollisen kauneuden vuoksi. Juutti-matot ovatkin ulkonäöltään muiden luonnonkuitumattojen tavoin maanläheisiä ja rouheita. Niillä on taipumus olla beigen, ruskean tai kullanruskean värisiä, ja kuidut kudotaan usein neutraaleilla kuvioilla. Tämän ulkoasun ansiosta juuttimatot soveltuvat mainiosti useimpiin sisustustyyleihin, oli kyseessä sitten moderni ja elegantti tyyli tai perinteisen kodikas sisustus. Juuttimattoja valmistetaan useassa eri koossa ja saatavilla on sekä pyöreitä että suorakulmaisia vaihtoehtoja. Juutti on ajaton ja helppohoitoinen materiaali, sillä se on kulutusta kestävä ja vaatii vain vähän huoltoa. Muiden luonnonkuitumattojen tavoin juuttimatot kestävät lian ja pölyn hyvin, joten mattojen yksinkertainen imurointi sekä säännöllinen tuuletus saavat ne pysymään kauniina myös pitkällä aikavälillä.

Mihin tiloihin juutti matto sopii?

Juutti-matot on valmistettu luonnollisista ja erittäin kestävistä kuiduista. Karkeasta ulkonäöstään huolimatta juutti on melko pehmeä materiaali ja siinä on silkkimäinen, himmeä kiilto. Nämä ominaisuudet tekevät siitä näyttävän ja varsin täydellisen mattomateriaalin. Juutti-matot ovat upeita ja luonnollisen kauniita lattiapäällysteitä ja niiden hurmaava värimaailma sopii lähes huoneeseen kuin huoneeseen tuomaan maanläheisyyttä ja kodikkuutta. Lisäksi juutti-matto on todella kestävä: asianmukaisesti huollettuna ja oikeaan paikkaan sijoitettuna juutti matot voivat kestää useita vuosia. Juutti-matot toimivat hyvin ylellisen tunnelman luojina esimerkiksi makuuhuoneissa tai toimistossa, mutta kestävyytensä vuoksi voit sijoittaa ne hyvin myös vilkkaammille alueille, kuten käytäviin ja sisäänkäynteihin. Olohuone on yksi parhaista paikoista sijoittaa suuri juutti-matto, koska maton näyttävä ulkoasu lisää kodikasta tunnelmaa ja materiaali imee hyvin melua. Ruokasali on myös oiva paikka juuttimatolle, sillä maanläheisessä materiaalissa ei lika ja tahrat erotu helpolla. Juuttimatot sopivat niin ikään erinomaisesti erilaisiin ulkotiloihin kuten parvekkeelle, katetulle terassille tai puutarhaan. Juutin avulla ulkotiloihin voi luoda esimerkiksi eksoottisen keitaan, itämaisen spa-tunnelman tai boheemin ulko-olohuoneen. Juuttia hyödynnetään yleisesti myös mattomateriaalina portaikoissa sekä ovimattoina. Juuttimatot sopivat kulkutiloihin mainiosti, sillä ne estävät hyvin liukastumisia ja suojaavat muun muassa roskien ja pölyn kantautumiselta sisätiloihin. Koska juutti kestää hyvin rankemmankin kulutuksen, sopii se mattomateriaaliksi myös lemmikkikoteihin. Juutti imee itseensä tehokkaasti kosteutta, joten se pitää huoneilman hyvänä, mihin tahansa huoneeseen sen sitten sijoitatkin. Koska juutti-matto ei kuitenkaan kestä hyvin kastumista tai vesisadetta, tulisi ulkotiloissa oleva matto aina siirtää suojaan sateen sattuessa.

Juutti-matot – miten sisustat niillä?

Juutti-matot sopivat erinomaisesti monenlaisten kotien ja huoneiden sisustamiseen, olipa kyseessä sitten olohuone, makuuhuone tai vaikkapa terassi. Käsin kudottujen kuitujensa ansiosta ne tarjoavat kotiisi erittäin monipuolisen, pehmeän kodikkaan ja neutraalin tyylin. Juutti on useimmiten väriltään rauhallisen neutraali beige tai hiekan sävyinen, mikä on täydellinen sisustusväri mihin tahansa sisä- tai ulkosisustukseen. Löydät juutti-mattoja usein myös monissa eri väreissä, mutta todennäköisesti ne jäävät toiseksi alkuperäisen parkitun värin kanssa. Juutin luonnollinen väri tekee siitä helposti yhdisteltävän mihin tahansa sisustukseen tai tyyliin. Juutti-mattoa käytetään yleensä lisäämään huoneeseen hieman boheemia, rentoa ja kodikasta tunnelmaa, mutta se toimii hyvin myös nykyaikaisen tai vintage-sisustuksen kanssa. Yksi asia on varma; juutti-matto lisää ehdottomasti luonnollista elementtiä ja tekstuuria kaikkiin huoneisiisi. Tässä on muutamia vinkkejä juutti-matoilla sisustamiseen kotona. Valitse valkaistu juutti-matto, jos haluat huoneellesi puhtaan ja pehmeän vaikutuksen ja valoisamman ilmeen. Oli tyylisi sitten moderni tai boheemin rouhea, valkea juuttimatto tuo tilaan tyyliä ja sielukkuutta. Tummareunaisia ​​juuttimattoja hyödyntämällä voit puolestaan luoda huoneeseen tyylikästä kontrastia. Voit myös yhdistää neutraalin juutti-maton samaan tilaan esimerkiksi puuvillamaton kanssa – tämä tuo huoneeseen ulottuvuutta. Mikäli haluat tehdä juutti-matosta erityisen erottuvan, aseta se vinosti toisen neutraalin maton päälle. Jos sinulla on tumma lattia, lisää vaaleampi juutti-matto, jotta huone tuntuu isommalta. Tämä tekee matostasi tyylikkään katseenkääntäjän. Yhdistämällä juutti-maton rikkaisiin maanläheisiin ruskeisiin väreihin, saat tilaan puolestaan ikääntyneen, antiikkisen ilmeen. Ulkotiloissa voit luoda juuttimattojen avulla muun muassa kodikkaita oleskelualueita, merenläheisiä kokonaisuuksia tai vaikka rantabaari-teemaisia sisustusratkaisuja.

Juutti-matot ja niiden hoito

Juutti-matoilla on monia etuja: ne ovat ekologisia, kestäviä ja helppohoitoisia. On kuitenkin hyvä muistaa, että muiden mattomateriaalien tavoin myös juuttimattoja tulee huoltaa, jotta niistä olisi iloa moniksi vuosiksi eteenpäin. Juutti-matot vaativat säännöllistä puhdistusta ja huolenpitoa, jotta ne kestävät. Säännöllinen imurointi poistaa kaiken ruuhkaisilla alueilla kertyneen lian sekä pölyn ja imee myös kaikki irtonaiset tai mädät harjakset. Etenkin uusia juuttimattoja kannattaa imuroida aika ajoin, sillä tuore materiaali saattaa alussa varista matosta jonkin verran. On tärkeää muistaa, että juutti-mattojen pesussa ei tulisi milloinkaan käyttää höyrypuhdistusta tai runsasta vettä. Höyrypuhdistus voi luoda ylimääräistä kosteutta, joka ei ole hyväksi juutti-matolle. Mikäli mattoon tulee tahroja, kannattaa ne poistaa mahdollisimman nopeasti, sillä juutin kuidut imevät etenkin kostean lian itseensä nopeasti. Pienten tahrojen poistoon voi käyttää pientä määrää hellävaraista puhdistusainetta ja vettä, mutta maton kastelua ja liotusta tulee välttää. Jos juuttimatto vaatii kuitenkin vesipesua, on laakavesipesu oikea tapa puhdistaa matto. Pesun jälkeen juuttimatto vaatii muotoilun ja tasokuivauksen varjoisassa paikassa. Märkää mattoa ei tule kääriä rullalle tai taittaa. Toisinaan juuttimatoissa saattaa näkyä irronneita kuituja. Tällöin kaikkien löysien päiden leikkaaminen auttaa välttämään maton repeytymistä. Älä vedä roikkuvia kuituja ulos, sillä se voi edistää niiden irtoamista entisestään ja tällöin on vaarana maton hajoaminen. Säännöllisen imuroinnin lisäksi juutti-mattoa tulisi ravistaa vähintään kaksi kertaa kuukaudessa. Kun matto viedään ulos ja ravistellaan, kaikki lika- ja pölyhiukkaset irtoavat siitä. Sulje silmäsi tai suojaa silmäsi laseilla tehdessäsi niin.

Matot

ASIAKASPALVELU

Tiedot

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)