• TILAA KLO 16 MENNESSÄ POSTITUS SAMANA PÄIVÄNÄ
  • ILMAINEN TOIMITUS JA PALAUTUS
  • LUOTETTAVA VERKKOKAUPPA

Kaikki Boucherouite-matosta

Kaikki Boucherouite-matosta

Boucherouite tulee Arabian kielen termistä ”bu sherwit” mikä tarkoittaa ”pala käytettyä kangasta”. Marokon Nomadid alkoivat tehdä tätä mattoa 60 ja 70 luvuilla tarpeen vaatiessa, muodin sijaan. Kuten muut berber-mattomme, esimerkiksi beni ourain-matto, boucherouite matot ovat naisten kutomia Marokossa. Tämä johtaa maton mukaviin kuvioihin ja muotoihin.

Naiset, jotka tekevät nämä matot, käyttävät yleensä vapaata tyyliä kutoessaan mattoja. Kuvio on usein symmetrinen. Kudotut kuviot ovat symboleja ja aiheita, jotka ovat tärkeitä niitä valmistaville heimoille.

Yksinkertaisuudessaan Boucherouite on vain räsymatto. Vanhoja tekstiilipaloja, villaa ja kerimättömiä kuituja kudotaan yhteen täysin uuden luomiseksi. Tämän maton nöyrä alku palvelee ainoastaan mattojen ainutlaatuisuutta. Yksi erityisimmistä asioista näissä matoissa on niiden kirkkaat värit, jotka säteilevät matosta, etenkin jos vertaat niitä perinteisiin Berber-mattoihin. Värien sekoitus johtuu maton synteettisistä kuiduista, jotka tuovat esiin elävät ja kirkkaat värit. Tämä ei onnistuisi keinotekoisilla väreillä.

Marokossa nämä matot tehdään pääosin istumista varten, kun perheen jäsenet istuvat yhdessä syömään. Mattoja käytetään myös hevosilla ja muuleilla ratsastamisessa matkanteon mukavuuden takia. Jos koskaan käyt Marokossa, näyt usein ihmisiä käyttämässä tätä mattoa satulansa päällä. Matot soveltuvat myös kylmään talvikuukausina. Ne antavat mukavuutta ja lämpöä ihmisten jaloille ja suojelevat heitä talvelta vuoristossa.

Euroopassa tai Amerikassa (jossa matot tehdään) mattoja ei tietenkään käytetä hevosissa tai muuleissa. Vaikka matot ovatkin kestäviä, niitä käytetään kodin kaunistamiseen. Nämä matot sopivat melkein minkä tahansa sisäsuunnittelun kanssa yhteen. Käydessäsi läpi suunnittelulehteä, näet näiden mattojen ilmaantuvat usein, koska ne ovat stailaajien, jotka käyttävät niitä projekteissaan ja suunnitteluissaan, rakastamia.

Kun sinulla on yksi näistä matoista, voit olla varma omistavasi jotain täysin uniikkia. Mitkään kaksi mattoa eivät ole samanlaisia. Prosessi, jossa matto tehdään ylijäämämateriaalista, yhdistettynä erilaisiin muihin ei-haluttuihin asioihin, tekee matosta uniikin mestariteoksen omalla tarinallaan, joka on myös inspiroiva. Matto on pala taidetta lattiallasi, mikä kertoo mahtavan tarinan mukanaan.

Kaikki mattomme ovat autenttisia käsintehtyjä Marokossa. Nähdäksesi meidän boucherouite kokoelmamme, paina tästä.2019-05-02

Matot

Huoneet

Värit

Koko

Tyyli

ASIAKASPALVELU

Tiedot

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EU