• TILAA KLO 16 MENNESSÄ POSTITUS SAMANA PÄIVÄNÄ
  • ILMAINEN TOIMITUS JA PALAUTUS
  • LUOTETTAVA VERKKOKAUPPA

Koko-opas: minkä kokoisen maton tarvitset?

Koko-opas: minkä kokoisen maton tarvitset?

”Kuinka suuri matto minun tulisi hankkia?” Kysymys on tuttu monelle uutta mattoa harkitsevalle ostajalle. Suoritat huoneessa tarvittavat mittaukset, käyt läpi tuotevalikoiman ja täydellinen matto ilmestyy kenties eteesi. Tai sitten ei ja päätät tarttua räätälöityyn tilaukseen. Kenties olet tyytyväinen muutaman senttimetrin lyhyempään tai pidempään mattoon. Maton koko on aivan yhtä tärkeä kuin sen ulkokuorikin. Vääränlainen koko luo huoneeseen epäharmonisen tunnelman; aivan kuin huoneessasi olisi jokin vialla.

Oikean kokoisen maton etsintä voi tuntua väsyttävältä. On tietenkin yksilön päätettävissä, mikä kotiin parhaiten istuu, mutta koon valinnassa voidaan seurata muutamia yleisesti sovellettavia opastuksia.

Virheistä yleisin lienee liian pienen maton hankinta, mikä saa huoneen näyttämään todellisuutta pienemmältä. Tai ehkä maton koko on oikea, mutta sijoitus väärä, mikä luo huoneeseen tasapainottoman tunnelman. Tutustutaanpa muutamiin helppoihin vinkkeihin ja temppuihin, jotka auttavat oikean kokoisen maton valinnassa olohuoneeseen, makuuhuoneeseen tai keittiöön.

Olohuone

Mitä tulee olohuoneeseen, suosittelemme asettamaan matolle joko sohvan etujalat tai sohvan kokonaisuudessaan. Voit tietenkin myös hankkia pienemmän olohuoneen maton, mutta tällöin sohvaa ei kannata asettaa matolle lainkaan. Sen sijaan voit asettaa maton hieman sohvan etupuolelle.

Me TrendCarpetilla ajattelemme olohuoneen näyttävän mainiolta erityisen suurella matolla - tietenkin, jos tila sen sallii. Valikoimastamme löydät muun muassa suuret matot ja 300x400 cm matot.

Makuuhuone

Herätessäsi aamulla haluat taatusti paljaiden jalkojesi koskettavan jotakin lämmintä ja pehmeää. Tästä syystä suosittelemmekin maton asettamista sängyn alle. Yleinen virhe, jonka monet ihmiset tekevät, on maton sijoittaminen liian kauaksi sängyn alle. Tällöin jalkasi eivät ylety matolle sängystä noustessa. Onkin parasta asettaa matto kokonaisuudessaan sängyn alle - joko seinään saakka tai yöpöydän alle. Muista, että maton tulee olla tarpeeksi pitkä, jotta se ylettyy myös sängynpäätyyn.

Keittiö

Olipa keittiön pöytäsi minkä mallinen tahansa, on hyvä noudattaa yhtä yksinkertaista sääntöä. Keittiön maton tulisi olla tarpeeksi suuri, jotta tuolit mahtuvat sille myös poispäin pöydältä vedettyinä.

Suorakulmainen pöytä = suorakulmainen matto

Neliönmuotoinen pöytä = neliönmuotoinen matto

Pyöreä pöytä = pyöreä matto

Ja niin edelleen...

Vinkki! Liian suuri matto on aina liian pientä mattoa parempi vaihtoehto. Jätä aina puolen metrin verran tilaa maton ja seinän väliin, jotta lattia pääsee näkyviin.2020-04-21

Matot

Huoneet

Värit

Koko

Tyyli

ASIAKASPALVELU

Tiedot

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolski