Okra matto

Okra matto tuo lämpimän ja elinvoimaisen tunnelman sisustettavaan tilaan. Värinä okraa on käytetty jo esihistoriallisista ajoista lähtien ja siihen liittyy paljon erilaisia ja vahvoja mielikuvia. Maanläheisenä ja lämpimänä värinä se ei jää huomaamatta, ja usein loppukesää kohden okran käyttö sisustuksessa kasvaa. Se luo kutsuvan tunnelman tilaan ja rauhoittaa mieltä. Eri okran sävyt tuovat monia erilaisia mielikuvia mieleen ja sopiva sävyn valinta onkin tärkeää, kun haluttua tunnelmaa aletaan rakentamaan. Sävyn valinnalla voidaan tilasta luoda rauhoittava ja kutsuva tai aivan päinvastaisesti energinen ja tehokas. Myös se, miten paljon väriä sisustettavaan tilaan käytetään vaikuttaa olennaisesti tunnelmaan. Okra matto voi olla hyvin hallitseva tai väriä voi olla pienempinä väripilkkuina matossa luomassa tunnelmaa ja korostamassa maton kuosia. Meillä Trendcarpetilla on runsas valikoima okra mattoja, joista valita parhaiten haluttuun tunnelmaan sopiva.

+ Lisää-
Väri
Pituus
Leveys
Tyyppi
Koko
Huone
Muoto
Tyyli
Hinta
Lajitteluperuste

Nykyiset suodattimet:

Poistaa

Okra matto sopii niin sisälle kuin ulos

Okra matto sisustaa tilaa niin sisällä kuin ulkona. Esimerkiksi okra matto tekee terassista tai parvekkeesta houkuttelevan oleskelupaikan loppukesän tummeneviin iltoihin. Syksyn pimeyteen se sopii hyvin korostamaan vuodenajan värejä, kun kesän kukkaloisto on jo hiipumaan päin. Talven hankien ympäröimänä se toimii energisenä väripilkkuna pitkän ja kylmän vuodenajan keskellä. Eteisessä okra matto on ihanteellinen, koska siinä ei heti ensimmäisenä näy jaloissa sisälle kantautuva pöly. Sillä saadaan tehtyä myös eteistilasta houkutteleva alue, joka kutsuu astumaan peremmälle ja viihtymään. Eteistilassa tasainen ja tiiviisti kudottu matto on myös helppo puhdistaa imuroimalla. Olohuoneessa okra matto voi olla hyvin hallitseva väri ja se voi korostaa tilan muuta sisustusta. Se voi toimia myös ainoana katseenvangitsijana ja houkutella viettämään aikaa. Olohuoneeseen okra mattoa valitessa kannattaakin pohtia millaista tunnelmaa halutaan tilaan luoda ja kiinnittää erityisesti huomiota maton kuosiin, muhkeuteen ja muotoon. Keittiötilaan sopii loistavasti kirkkaampi okran sävy, joka luo energistä tunnelmaa heti aamusta lähtien. Päivä alkaa mukavammin pirteissä väreissä ja luo hyvän pohjan koko päivälle. Makuuhuoneeseen sopivat hyvin tummemmat sävyt, joilla saadaan tilasta rauhallinen ja rentouttava. Tällaisessa tilassa on helppo nukahtaa. Okra matoissa on laaja sävyvalikoima ja sävy voi olla hyvin keltaiseen vivahtava tai ruskeaan vivahtava, ja se antaakin paljon mahdollisuuksia okra maton valinnassa. Valikoimastamme löytyy runsaasti okra mattoja ja niiden eri sävyjä, joilla saa luotua haluttua tunnelmaa sisustettavaan tilaan. Myös eri kokoja ja muotoja matoissamme on runsaasti tarjolla.

Eri kudontatekniikat ja materiaalit tekevät okra matosta elävän

Runsaasta okra matto valikoimastamme löytyy eri kudontatekniikoilla kudottuja mattoja jokaiseen sisustettavaan tilaan ja mattojen muodoissa ja koossakin valinnanvaraa riittää. Kudontatekniikalla saadaan matolle luotua kuvioita ja ilmettä, ja se voi tehdä matosta hyvinkin persoonallisen. Matossa käytetty kudontatekniikka vaikuttaa myös maton pehmeyteen, muhkeuteen ja pinnan elävyyteen. Pitkänukkainen okra matto on lämmin paitsi väreiltään, niin myös jalkojen alla ja tuo ylellistä pehmeyttä sisustettavaan tilaan. Se sopii loistavasti olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen, jossa pehmeys on olennaisessa osassa. Tiiviisti kudottu yksivärinen okramatto saa ilmettä ja luonnetta matossa käytetystä sidonnasta, joka tekee pinnasta elävän ja persoonallisen. Tällaisella kudontatekniikalla kudottu matto on käytännöllinen valinta esimerkiksi eteiseen tai keittiöön, jossa helppohoitoisuus korostuu. Täysin tasainen matto on moderni ja helppo pitää puhtaana, jota etenkin lapsiperheissä ja lemmikkitalouksissa arvostetaan. Okra on myös hyvin käytetty väri itämaisien mattojen valikoimissa, ja valikoimistamme löytyy myös käsinsolmittuja mattoja, joiden uniikit kuvioinnit saavat maton näyttämään taideteokselta. Pitkänukkaisia ja ryijytekniikalla kudottuja pieniä mattoja voi ripustaa myös seinälle pehmentämään sisustusta ja kodin äänimaailmaa. Okra mattojen kuvioinneista voi muodostua persoonallinen taideteos, joka kiinnittää huomion ja se voi toimia sisustusta yhdistävänä elementtinä. Okramattoja löytyy kaikissa valikoimamme materiaaleissa. Valikoimastamme löytyy esimerkiksi villaisia, keinokuituisia sekä muovisia okra mattoja, joilla tilaan saadaan luotua haluttua tunnelmaa ja pehmeyttä. Muovimatoissa tyypillisesti käytetään perinteistä palttinasidosta, joka tekee matosta kestävän, kun taas villamatoissa voidaan käyttää laajemmin erilaisia kudontatekniikoita jopa samassa matossa. Myös keinokuituisissa matoissa valikoima kudontatekniikoissa on laaja.

Okra matto löytyy monessa koossa

Okra matto valikoimamme kattaa monet eri mattojen koot. Valittavana on niin pieniin tiloihin sopivia pienempiä mattoja kuin isoihin ja avariin tiloihin sopiva poikkeuksellisen suuriakin mattoja. Pitkät käytävät on usein koettu haasteellisiksi sisustuskohteiksi, jos tavoitteena on löytää yhtenäinen matto käytävälle ja siksi valikoimamme kattaa myös tavallista pidemmät käytävämatot myös okran sävyissä. Samoin poikkeuksellisen isoissa ja avarissa tiloissa yleisimmät koot voivat tuntua pieniltä, jolloin tarvitaan poikkeuksellisen isoja, jopa jättikokoisia mattoja halutun tunnelman luomiseksi sisustukseen. Pienillä ja eri värisillä tai kuosisilla okran sävyisillä matoilla voidaan luoda hyvin persoonallinen sisustus, joka on helppo pitää puhtaana. Pienet matot ovat kevyitä siirtää ulos tuulettumaan ja eri sävyillä ja kuvioilla voidaan tilaan luoda tilkkumainen tunnelma, vaikka matot olisivat yksivärisiä. Pienillä matoilla on myös helppo käyttää okra mattoja väripisteinä tai koota eri materiaaleista ja sävyistä täysin uniikki kokonaisuus. Isoissa matoissa itse maton kuvio pääsee parhaiten oikeuksiinsa, kun matto on kokonaan esillä ja ei jää merkittävästi huonekalujen alle piiloon. Isojen mattojen kuvioinneista löytyy niin moderneja kuin perinteisiä kuvioita ja kokonsa puolesta moderni matto voi toimia suurena taideteoksena, joka hallitsee sisustusta. Väriyhdistelmät voivat olla yllättäviä ja modernien isojen mattojen abstraktit kuviot voivat näyttää eri puolilta katsottuna erilaiselta, joka tuo oman mielenkiintoisen energian sisustettuun tilaan. Olipa oma sisustusidea ja sisustettava tila millainen tahansa, niin kattavaa valikoimaamme selatessa idea voi jalostua entisestään ja unelmien sisustus on helposti toteutettavissa. Nopeilla toimituksillamme idea on myös helppo toteuttaa.

Maton muoto vaikuttaa okra matto valintaan

Perinteisesti matto on suorakaiteen muotoinen, mutta myös muita muotoja matoissa suositaan. Sisustettava tila vaikuttaa olennaisesti maton muodon valintaan ja pyöreä matto sopii loistavasti niin ulkotiloihin kuin sisätiloihin. Keskilattiamatot niin ikään sopivat lähes jokaiseen huoneeseen, ja käytävämattoja voi asettaa rinnakkain avarissa tiloissa ja saada mielenkiintoinen ja uniikki kokonaisuus sisustukseen. Näillä matoilla voidaan myös jakaa avaraa tilaa osiin ja luoda jokaiseen osaan omaa tunnelmaa. Pyöreä matto voi taas pehmentää sisustusta, ja sillä on helppo koota sisustuksen muut persoonalliset elementit yhdeksi harmoniseksi kokonaisuudeksi. Perinteinen suorakaiteen muotoinen matto on aina varma valinta myös isoihin tiloihin. Maton muoto voi kuitenkin olennaisesti muuttaa maton ulkonäköä, ja maton luomaa tunnelmaa tilassa, vaikka kuviointi ja väritys olisi täysin sama. Maton muodon valintaan kannattaakin kiinnittää huomiota ja tarkastella sisustettavaa tilaa eri muotoja huomioiden. Okra matto -valikoimamme kattaa myös pyöreitä mattoja perinteisten suorakaiteiden muotoisten ja eri kokoisten keskilattiamattojen ja käytävämattojen lisäksi. Haluttiinpa sisustukseen sitten räsymattojen tuomaa kodikasta tunnelmaa, itämaisten mattojen eksotiikkaa tai modernien mattojen taiteellisuutta, niin valikoimamme okra mattojen muodoista löytyvistä vaihtoehdoista on helppo löytää omaan sisustettavaan tilaan mieleinen. Kaikissa valikoimamme mattojen muodoissa on valittavana myös tiiviisti kudottuja ja napakoita ohuita mattoja, kuten myös runsaita ja ylellisen upottavia muhkeita mattoja. Pyrimme huomioimaan myös okran laajat eri sävyt ja niiden mahdollisuudet luoda tunnelmaa valikoimissamme. Haluamme, että sinun on helppo sisustaa matoillamme kotiasi, olipa ajatuksenasi käyttää okra mattoa väripisteenä tai vahvasti hallitsevana tunnelman luojana.

Matot

Huoneet

Värit

Koko

Tyyli

TC Home

ASIAKASPALVELU

Tiedot

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)