• TILAA KLO 16 MENNESSÄ POSTITUS SAMANA PÄIVÄNÄ
  • ILMAINEN TOIMITUS JA PALAUTUS
  • LUOTETTAVA VERKKOKAUPPA

Kenellä ei ole ollut räsymattoa?

Kenellä ei ole ollut räsymattoa?

Menimme tänään lounaalle ja keskustelimme, mikä mahtaisi olla yleisin matto ihmisten kodeissa. Yhdyimme samaan vastaukseen - Räsymatto. Mitä enemmän keskustelimme, sitä uteliaammaksi tulin. Aloin ajatella ja tarkistamaan tietoja räsymatoista. Mielikuvaani räsymatoista kuuluu raidat, ruudut, kesämökki ja torppa. Mutta luulen, että suurimmat ihmiset ovat nähneet räsymattoja joidenkin kodeissa, koska ne ovat niin funktionaalisia. Räsymatto on kestävä sekä laadussa että tyylissä. Se on myös käytännöllinen eikä vaadi monimutkaista hoitoa. Riittää vain, että sitä ravistaa tai pesee saippualla ja harjaa juuriharjalla. Ennen aikaan mattoja pestiin kesällä järven rannassa tai kallioilla. Kun matto on huuhdeltu hyvin, se ripustetaan pystypäin, jotta vesi valuu värillisiä viivoja pitkin välttääkseen värien sekoittumista. Tämä on nykyäänkin paras tapa kuivata räsymattoja.

Räsymatot lattialla eivät ole kovin vanha ilmiö ihmisten kodeissa. Vasta vuonna 1870 matot yleistyivät. Mutta peitteet tulivat paljon aikaisemmin, jo 1700-luvulla. Niitä käytettiin sängyissä koristeina tai suojana. Ihmiset käyttivät niitä yksinkertaisesti suojaamaan kehoa heinien pistoilta.

Vasta 1860-70 -luvuilla räsymatot päätyivät lattialle. Silloin se tehtiin tilkuista, hiuslangasta, vanhoista verkoista, joita kalastajat eivät enää voineet käyttää, sekä oljista, heinästä ja kaarnasta. Kun kotien asumisvaatimuksia nostettiin 1800-luvun puolivälissä ja ihmiset saivat lisää tilaa, ihmiset alkoivat koristella lattioita matoilla. tämä johti siihen, että miesten oli lopetettava lattialle sylkeminen ja sylkikuppi teki tuloaan ihmisten koteihin. Alussa matot olivat vain käytävillä. Myöhemmin ne tulivat myös keittiöihin, erityisesti juhlapyhinä. Juhlien jälkeen ne rullattiin yhteen ja vietiin pois. Kukaan ei halunnut liata mattojaan tarpeettomasti. Myöhemmin mattoja käytettiin lattianpäällysteenä, mielellään lomittain, sillä ne olivat helpompia lakaista. Mattojen takia naisten ei tarvinnut lakaista lattioita niin usein, mikä oli positiivista.

Räsymatto syntyi taloudesta. Kaikkea hoidetaan, mitään ei jätetä pois tai heitetä pois. Tämä on jotain, mikä meidän pitäisi omaksua enemmän tänä päivänä. Pidän räsymattojen kierrättävästä vaikutuksesta. Sinun täytyy hoitaa sitä mahdollisimman paljon ennen sen poisheittämistä. ENEMMÄN RÄSYMATTOJA IHMISILLE YMPÄRISTÖN TAKIA!!!

Trendcarpetissa kaikki räsymatot on käsin kudottuja ja tulevat suurilta brändeiltä kuten Polytuft, Strehög, Stjerna, Danish Nordal Design ja Rug Solid. Eniten myydyistä matoista löydät mattoja kuten Happy, Visby, Kajsa, Home ja Emmaserien. Danish Nordal Designs käyttää aitoa nahkaa ja ovat sensaatiomaisen kauniita. Voit aina ostaa mattoja turvallisesti Trendcarpetista, ilmaisella toimituksella ja palautuksella. Jos olet utelias räsymaton ostamisesta, tarkista verkkosivumme.

/Piere2018-10-08

Matot

Huoneet

Värit

Koko

Tyyli

ASIAKASPALVELU

Tiedot

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolski