• TILAA KLO 16 MENNESSÄ POSTITUS SAMANA PÄIVÄNÄ
  • ILMAINEN TOIMITUS JA PALAUTUS
  • LUOTETTAVA VERKKOKAUPPA

Miten puhdistaa kilim-matto

Miten puhdistaa kilim-matto

Kilim-matot ovat yksiä kauneimmista ja näyttävimmistä taideteoksista, mutta kuten kaikki muutkin matot, ne on tehty kävelemistä varten. Kilim matot ovat erittäin kestäviä ja vastustuskykyisiä. Siksi niiden huoltaminen ja puhdistaminen vaatii erityistä huomiota. On vahvasti suositeltavaa olla käyttämättä voimakkaita puhdistusaineita ja kovaa pesua ja käyttää sen sijaan näitä helppoja keinoja kilim-mattosi puhdistamiseen kotonasi.

Imurointi

Tarkista, että käytät hyvää imuria oikeilla asetuksilla tavalliseen puhdistukseen. Muista pestä molemmat puolet. Älä ikinä käytä imurin korkeinta asetusta. Älä myöskään ikinä käytä kuivaajaa tai pesukonetta kilim-mattosi puhdistamiseen. Paras paikka pestä ja puhdistaa kilim-matto on ulkona ruohon tai soran päällä kylmällä vedellä. Näin tehdessäsi, ole varovainen ettet tee operaatiota tasaisella pinnalla, koska veden pitää voida valua pois. Et halua kastella mattoasi kokonaan, jotta värit eivät lähde pois. Käytä puhdistukseen luonnollista pehmeää saippuaa tai vauvashampoota.

Älä ikinä imuroi kilim-maton reunoja.

Puhdistus

Jos huomaat mattosi värien haalistuvan ajan kanssa, käytä etikan ja kylmän veden sekoitusta kilim-mattoosi. Käyttämällä pehmeää harjaa, harjaa molemmat maton puolet ja huuhtele kylmällä vedellä. Kun olet pessyt maton, aseta se ulos tasaiselle pinnalle ja anna sen kuivua varjossa. Käännä mattoa, jotta se kuivuu tasaisesti. On suositeltavaa kääntää mattoa välttääksesi auringosta tulevat vauriot.

Jos kilim-matossasi on tahra tai olet läikyttänyt jotain sen päälle, hoida tahra välittömästi. Puhdista heti tahra ja poista niin paljon nestettä/tahraa kuin mahdollista. Aloita tahran reunasta ja siirry kohti keskustaa välttääksesi tahran leviämisen. Kun olet kuivannut tahrasta niin paljon kuin mahdollista, aseta matala astia tahran alapuolelle.

Käyttäen kylmää vettä, huuhdo ja ohenna tahraa niin paljon kuin mahdollista. Tasoita matto ja kuivaa neste pois, kunnes tahra on kadonnut. Kohdan kuivaamiseksi voit käyttää hiustenkuivaajaa matalalla asetuksella, jotta tahra ei leviä.

Jos mikään näistä keinoista ei toimi, on paras käyttää ammattilaisen tai siivoispalvelun apua. Kun valitset puhdistuspalvelun, ota huomioon muutama asia. Ensinnäkin, älä vie mattoa suoraan pesulaan. Pesulat käyttävät kovia kemikaaleja, jotka saattavat vahingoittaa mattoasi. Etsi ammattimaisia siivoispalveluita, joilla on kokemusta kilim-mattojen puhdistuskesta.

Kilim-maton huoltaminen saattaa olla vaikeampaa kuin tavallisen maton, mutta se on sen arvoista. Oikealla hoidolla ja kärsivällisyydellä, häikäisevä kilim-matto kestää aikaa ja siitä saattaa tulle perheen perintökalleus.2023-01-16

Matot

Huoneet

Värit

Koko

Tyyli

ASIAKASPALVELU

Tiedot

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiEnglish/EU