Parveke matot

Mukavat ja tyylikkäät ulkotilamatot auttavat sinua saamaan parvekkeesi valmiiksi kesää varten. Ne tuovat parvekkeelle tyyliä ja kodikasta tunnelmaa ja antavat paljaille jaloille tai lemmikkien tassuille pehmeän alustan astella kesähelteillä. Löydät monista eri materiaaleista valmistettuja mattoja meiltä Trendcarpetista kohtuuhintaan. Valikoimaamme kuuluu eri kokoisia ja eri materiaaleista valmistettuja ulkomattoja monenlaisiin tyyleihin, jotta löydät varmasti parvekkeellesi, terassillesi tai patiollesi sopivan maton. Parvekemattoa valitessa sinun tulisi kuitenkin ottaa huomioon monia muitakin seikkoja kuin maton ulkonäkö: maton tulisi kestää kosteutta, aurinkoa ja eri säitä, ja lisäksi sen tulisi olla helposti puhdistettava ja miellyttävä paljaille jaloille. Parveke matot sekä suojaavat parvekkeen lattiaa että tekevät siitä miellyttävämmän. Olipa sitten syksyn lämmin ilta tai kesän hellepäivä, ulkotilasi tarvitsee oikean maton. Selaa valikoimaamme ulkomattoja ja tilaa uusi mattosi suoraan kotiovellesi!

+ Lisää-
Väri
Pituus
Leveys
Tyyppi
Koko
Huone
Muoto
Tyyli
Hinta
Lajitteluperuste

Nykyiset suodattimet:

Poistaa

Miten valita parhaat parveke matot juuri sinulle?

Jos matto parveke ei ole katettu kokonaan, mutta kalusteet ja matto ovat parvekkeella ympäri vuoden, tulisi sinun valita kosteutta kestävä matto homeen välttämiseksi. Ulkotiloihin tarkoitetut matot on tehty joko kosteutta kestävästä materiaalista, tai ne sisältävät alustan, joka estävät kosteutta ja sadepisaroita pilaamasta mattomateriaalia. Sateen lisäksi myös muut säätilat tulee huomioida maton valinnassa. Jos parvekkeelle paistaa aurinko suoraan, kannattaa valita parvekematto, jossa on ultraviolettisäteilyltä suojaava, haalistumista estävä pinnoite. Muovi-, polyesteri- ja polypropeenimatot on varustettu kestämään sateita, aurinkoa ja hometta. Nämä synteettiset matot kestävät vuosia ilman vaurioita. Ne on myös helppo puhdistaa. Ne vaativat yleensä pistepuhdistuksen miedolla pesuliuoksella ja säännöllisen puhdistamisen vedellä. Synteettiset materiaalit säilyttävät värinsä myös alttiina auringonvalolle ja lämmölle. Värit eivät haalistu tai vuoda toisiinsa. Käytä synteettistä mattoa ankkurina huonekalujen alla ja vaihda vaikkapa tyynyjä tarpeen mukaan säilyttämään haluamasi ilme. Useimmat synteettiset matot ovat yhtä pehmeitä kuin villa tai muut luonnonmateriaalit. Voit myös valita mattoja, jotka sekoittavat luonnollisia ja synteettisiä materiaaleja. Saatat etsiä parvekemattoa lattian tai parvekealueiden suojaamiseksi. Oletko huolissasi siitä, että parvekkeella kävijät tuovat likaa ulkopuolelta? Harkitse silloin juutti- tai sisal-mattoja. Nämä luonnonkuitumatot soveltuvat erinomaisesti katetulle kuivalle parvekkeelle johon sadevesi ei pääse. Ne tarjoavat vieraille paikan pyyhkiä jalkansa ennen sisään tulemista, ja ne on helppo puhdistaa. Luonnonmatot ovat hypoallergeenisia ja vastustavat vettä ja hometta. Parveke matot siirtyilevät helposti, kun lemmikkisi juoksee sisään ja ulos parvekkeelta tai kun kiirehdit itse sisään hakemaan kylmää juotavaa. Maton alus pitää kaikenlaiset matot paikallaan ja varmistaa, että matto säilyttää muotonsa.

Miten löytää sopivan kokoinen parveke matto?

Parveke matot ovat saatavana useissa eri koossa, aivan kuten sisätilojen matotkin. Mittaa mattosi sopiva koko mittaamalla koko patio tai parveke. Maton tulisi olla hieman pienempi kuin koko parvekkeen koko. Jätä noin 70 senttiä ruokapöydän reunasta maton reunaan, jotta vieraat voivat vetää tuoleja turvallisesti pöydän alle ja ulos. Varmista myös, että huonekalujen etujalat ovat maton reunojen päällä, jos käytät patiotasi tai parvekettasi keskustelu- tai oleskelutilana. Etsi myös maton muoto, joka täydentää huonekalujesi tyyliä ja muotoa. Käytä pyöreitä mattoja pyöreiden huonekalujen alla tai lähellä oviaukkoja, ja suorakaiteen muotoisia mattoja suorakulmaisten huonekalusarjojen alla. Ulkomattoja voi hyödyntää myös parvekkeen sisäänkäynteihin, jotta lika ei kantautuisi sisään. Kapeat pitkät matot sopivat erinomaisesti parvekkeille tai ulkokäytäville. Jätä 5 - 60 cm vapaaksi maton reunoista parvekkeen reunaan. Ylimääräisen tilan ansiosta ihmiset voivat kävellä maton ja huonekalujen ympärillä helpommin ja pieni väli myös tekee parvekkeestasi suuremman oloisen. Suurin virhe, jonka monet tekevät sisustaessaan, on valita aivan liian pieni matto. Onkin aina varmempaa valita suurempi mattokoko kuin liian pieni. Maton voi aina laittaa huonekalujen alle, mutta liian pieni matto ei luo tilaan samanlaista tasapainoa. On myös parempi laittaa parvekkeelle yksi tai pari isompaa mattoa rajaamaan esimerkiksi ruokailu- ja istumistiloja. Monen pienen maton käyttö saattaa saada parvekkeen tilan näyttämään levottomalta ja jopa sekavalta. Huomioi myös, että jos käytät useita eri kokoisia mattoja, niiden värien tulisi sopia toisiinsa hyvin, yhtenäisyyden tunteen säilyttämiseksi.

Parveke matot - hoito

Jokainen muistaa pyyhkiä pöydät ja tuolit, kun he valmistautuvat pitämään parvekejuhlia, mutta ulkomatto unohdetaan usein. Ajan myötä esimerkiksi kenkien lika, pöly, ruoka- ja ketsuppitahrat yhdessä ulkoelementtien kanssa voivat tehdä ulkomatostasi vähemmän kutsuvan. Onneksi ulkomatot on tehty kestämään elementtejä, kuivumaan nopeasti, vastustamaan hometta ja haalistumista. Puhdistaessa ulkomattoa homeelta, lialta tai tahroilla, yleisimpiä tarvitsemiasi aineita ovat astiasaippua, valkoinen etikka ja ruokasooda. Astiasaippua ja valkoinen etikka eivät välttämättä toimi tarpeeksi hyvin palauttaaksesi mattoosi alkuperäisen värin, kun taas soodan hienot hiukkaset voivat lopulta kerääntyä ja tukkia pölynimurin. Syväpuhdista parveke matto aina kauden alussa ja lopussa ja puhdista se aina heti, kun huomaat tahran. Säännöllinen imurointi on välttämätöntä näiden mattojen pitämiseksi hyvässä kunnossa syväpuhdistusten välillä. Ulkomattosi hoitaminen on muuten helppoa! Monet niistä on tehty likaa hylkiviksi ja helposti pestäviksi. Muista antaa matolle ajoittain huomiota lakaisemalla, imuroimalla tai tamppaamalla roskien poistamiseksi. Akryyliset ja muoviset parveke matot voidaan puhdistaa usein myös miedolla saippualla ja vesiletkulla. Anna vain maton kuivua perusteellisesti joko pyyhkimällä matto tai asettamalla se kaiteen yli lämpimään aurinkoon. Jos haluat säilyttää mattoasi talveksi, tee yllä olevat toimet ja rullaa se sitten ylös ja aseta se esimerkiksi autotallin nurkkaan. Jos sinulla ei ole ylimääräistä tilaa, voit kääriä sen verhoon ja sijoittaa sen parvekkeesi nurkkaan, ja se on käyttövalmis ensi keväänä. Pienellä varovaisuudella saat vuosia irti parveke matostasi. Jos jätät maton ulos sään armoille ympäri vuoden, sillä on noin kahden vuoden elinikä. Kumpi tahansa skenaario riippuu ympäristöstä, jossa matosi on, ja siitä, miten hoidat mattoasi.

Parveke matot sopivuus eri lattiamateriaaleihin

Mieti maton värin, koon ja materiaalin lisäksi parvekkeen lattian pintaa. Sillä voi olla merkittävä vaikutus maton pitkäikäisyyteen. Ellei betonilattia ole sinetöity, se voi olla huokoista ja saattaa aiheuttaa haasteita joillekin ulkomatoille. Jos matto ei anna kosteuden haihtua, se voi johtaa homeeseen, joten valitse hengittävä matto betonille, jos voit. Jos parvekkeesi on peitetty joko keraamisilla tai posliinilaatoilla, maton alle jäänyt kosteus voi vahingoittaa laastia, varsinkin jos se on kumipohjainen. Varmista, että laasti on hyvin tiivistetty, jotta vältetään homeen kasvu. Kaikki luonnolliset tai synteettiset parveke matot voivat vaikuttaa värjättyjen puulaattojen pintaan. Sateen jälkeen matto pysyy väistämättä märkänä jonkin aikaa. Se pitää puulaattojen alueen kosteana kauemmin, mikä kannustaa homeen kasvuun sillä alueella. Viimeistään sään lämmetessä ihmiset ymmärtävät, kuinka arvokas ylimääräinen ulkotilojen alue voi olla. Tyypillinen ulkokalusteiden ja sisustuksen valikoima, kuten sohvat, sohvapöydät ja patio-sateenvarjot, voivat kestää useita vuosia, mutta matot ovat erilainen tarina, ja siksi on tärkeää valita viisaasti. Niiden käyttöikä voi olla erityisen lyhyt - noin 3–7 vuotta. Haluamasi ulkomattotyyppi riippuu suurelta osin siitä, miten aiot käyttää sitä. Ulkomaton ostamiseen on kolme pääasiallista syytä: suojata ja estää pinta-alalle aiheutuvat vauriot, turvallisuuden takaamiseksi liukastumisten ja kaatumisten välttämiseksi, ja tyylikkään elementin lisääminen tilaan. Mutta on myös tärkeää ottaa huomioon hengittävyys. Jos maton materiaali ei salli ilmavirtausta, home on todennäköisesti ongelma. Harkitse myös ulkomaton kestävyyttä, varsinkin jos käytät sitä vilkkaan liikenteen alueilla tai pinnoilla, jotka ovat helposti alttiina elementeille.

Matot

Huoneet

Värit

Koko

Tyyli

TC Home

ASIAKASPALVELU

Tiedot

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)