Raidallinen matto

Monelle meistä tulee mattoja ajatellessa ensimmäisenä mieleen mummolan raitakuvioitu räsymatto. Raidallinen matto voi kuitenkin olla paljon muutakin – esimerkiksi skandinaavisen selkein tasaraidoin kuvioitu, graafisin viivoin raidoitettu tai villillä seeprakuosilla koristeltu matto. Kuvioinnin ja tyylin ohella mattoa valitessa on tärkeää harkita myös maton oikeaa kokoa, sekä tilaan ja käyttötarkoitukseen sopivaa materiaalia. Raidallisia mattoja on saatavilla niin kapeina esimerkiksi eteiseen sopivina mattoina, kuin suuremmassa koossa. Materiaaleista perinteinen puuvilla on jalan alla erityisen mukava, kun taas helposti imuroitavat ja pyyhittävät muovi- tai polypropeenimatot ovat omiaan keittiöön, eteiseen tai vaikkapa parvekkeelle. Meiltä Trendcarpetilta löydät tyyliisi ja toiveisiisi sopivan raidallisen maton.

+ Lisää-
Väri
Pituus
Leveys
Tyyppi
Koko
Huone
Muoto
Tyyli
Hinta
Lajitteluperuste

Nykyiset suodattimet:

Poistaa

Löydä kotisi tyyliin sopiva raidallinen matto

Mattoa hankkiessa on tietysti tärkeää valita omaa silmää miellyttävä ja kodin tyyliin sopiva matto. Raidat ovat se kuoseista kenties klassisin, ja jonkinlainen raidallinen matto sopiikin useimpien tyyliin. Hillittyn tunnelman luomiseen sopii esimerkiksi harmaan ja beigen sävyjä mukailevat raitamatot, mikäli tilan muu sisustus sisältää voimakkaita värejä. Toisaalta kirkkain värein varustetulla raidallisella matolla voi rikkoa tyyliä ja tuoda eloa muuten hillittyyn sisustukseen. Maton värin valinnassa on hyvä ottaa huomioon huonekalujen ja lattioiden väri sekä asuintilan muut sisustuselementit, kuten taulut. Maton väriksi suositellaan yleisesti valitsemaan tilan hallitsevia huonekaluja tummempi tai vaaleampi sävy. Myös huoneen valaistus ja ulkoa tuleva luonnonvalo määrittelevät, miltä matto loppujen lopuksi asuintilassa näyttää. Kattava valikoimamme raidallisia mattoja tuo tyyliä sisustettavaan tilaasi.

Raidallinen matto kodin joka tilaan

Mattoa valitessa on tietysti hyvä aloittaa sen käyttötarkoituksesta ja tilasta, johon mattoa valitset. Oikean kokoinen matto on tärkeä, kun haluat jakaa tilaa maton avulla tai koota esimerkiksi huonekaluja ja tauluja yhtenäiseksi ryhmäksi. Suorakulmaiset matot ovat muodoltaan sopivia joka tilaan, kun taas pyöreät matot sopivat paremmin epäsymmetriseen tilaan tuomaan selkeyttä. Pitkät raitamatot tuovat eloa käytäville ja eteiseen. Keittiössä ja olohuoneessa raidallinen matto on tarpeeksi suuri tilaan, kun ruokailuryhmän tuoleja voi liikuttaa maton päällä tai kun sohvaryhmän kalusteiden etujalat sijaitsevat maton päällä. Maton valmistusmateriaali on myös tärkeässä roolissa oikeanlaisen maton valinnassa. Lapsiperheeseen ja lemmikkien kanssa sopii helposti puhdistettava ja sileä matto. Allergikon kotiin soveltuu paremmin mahdollisimman tiivis ja pölyämätön matto pidemmän nukan villamattojen sijaan. Pehmeä puuvillamatto on puolestaan aina hyvä valinta, sillä se on helppo puhdistaa.

Matot

ASIAKASPALVELU

Tiedot

SvenskaNorskSuomiDanskEnglishDeutschDeutsch (Österreich)NederlandsNederlands (België)FrançaisFrançais (Belgique)EspañolItalianoPolskiČeskýEnglish/EUDeutsch (Schweiz)Français (Suisse)Magyar (Hungary)